PARANOJA Za poraz na referendumu krivi „radosne“ SNS-ovce

Rezultati referenduma o promeni Ustava, i pored toga što su ogromnim delom naštimovani, nimalo nisu zadovoljavajći za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na šta ukazuje njegova najnovija izjava tokom posete Ankari.

Vučić je gotovo plačnim glasom govorio o svojim neposlušnim saborcima iz stranke, te je potvrdio da im je rekao da ako su pametni, oni treba da vode stranku.

Ovo je još jedan dokaz paranoje u koju je predsednik upao, a sve zbog toga jer je svestan raspoloženja u narodu.

Jbt al se usro. Pa mi znamo ovde ljude koji ne glasaju SNS a glasali su ZA promenu Ustava. Nema nikog ko je za SNS a da je glasao NE promeni Ustava, osim Djuke , naravno, mada i njemu ne verujem da je glaso NE jer nije slikao listic.

Dakle ZNA kakva je realna slika i usro se.

Na novinarsko pitanje da li je rekao da se povlači iz stranke i da li je rekao „ako ste vi pametni sada vodite tu stranku, Vučić je istakao da nije rekao da se povlači, ali da je rekao kolegama da ako su pametni nek’ oni vode stranku.

– Pa zato što ih ima mnogo pametnijih, koji su znali da treba da se glasa za „Ne“. Evo, falilo im je još 20 odsto pa da budu radosni.

Falilo im je još 400.000 glasova ili još 202.000 da preokrenu na drugu stranu i zamalo da budu sasvim radosni, zato sam to rekao.

Na pitanje ko da bude radostan, Vučić je istakao:

– Pa dobar deo SNS-a. U onih 39 odsto koje je glasalo za „Da“, najveći kolač je SNS. Od onih 39 za „Ne“, u onih 60 sa „Da“ logično da je najveći kolač SNS. Kad kažem SNS – ljudi koji manje ili više na ovaj ili onaj način podržavaju SNS. Ali u onih 39 odsto najveći kolač je SNS.

Ono što je primetno jeste da se Vučić „gubio“ u svojoj izjavi, odnosno da je mešao procente za „Da“ i „Ne“, kao i to koliko je hiljada glasova trebalo da bi se „preokrenulo na drugu stranu“ (prvo govori o 400.000, pa zatim o 202.000).

Po svemu sudeći Vučiću je jasno da ga narod ne podržava, te smatra da mu saborci već rade o glavi, jer je jedan deo njih bio protiv ustavnih promena. Kada se na to doda činjenica da je i pored neverovatnih štimovanja, mahinjacija i ostalih neregluranosti koje su pratile referendum dobio 60 odsto glasova za – nije ni čudo da je nezadovoljan i uplašen.

Opet je ponovio da će se povući sa čela stranke, te ostaje da se vidi da li je to samo još jedan od njegovih trikova ili pokušava da pobedne pred raspad naprednjaka

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: јануар 19, 2022 — 1:17 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *