Penzioner Mile Dedić Vučiću: EKONOMSKI TIGRE VRATI MI PENZIJU!

Ekonomski tigre, ako je stabilizacija ekonomskog i finansijskog stanja u državi završena, želim da mi se vrati deo moje imovine koja mi je nasilno oduzimana tokom četiri godine, a na osnovu zakona o otimanju dela penzije „bogatih“ penzionera!

Sa kamatom, naravno.

Prošli su svi razumni rokovi privremenosti nakaradnog zakona, a u mojoj situaciji se nalazi oko 800.000 penzionera.

Ja ovako, a oni kako hoće!

Autor je kivni penzioner Mile Delić, odranije poznat javnosti po otvorenim pismima Aleksandru Vučiću.

Sa dužnim poštovanjem na hrabrosti podsetićemo se njegovih prethodnih reči upućenih predsedniku.

“Sada sam se pismom obratio predsedniku države Aleksandru Vučiću i uputio mu oštre reči koje odjekuju: Nikada nemoj da nas nazivaš bakama i dekama! To zvuči kao da nam se dodvoravaš a ti bar dobro znaš kako je to ružno kada ti se neko dodvorava i uvlači. Pokušaj da poštuješ naš status i nemoj da se odnosiš prema nama kao prema svojim igračkama”, poručuje ovaj beogradski penzioner.

“Mi smo ozbiljni seniori i veterani koji smo svojim radom stvorili vrednosti koje su za poštovanje: to su naše penzije koje uživa svaki pojedinac za svog života i zajednička trajna vrednost – Fond penzijskog i invalidskog osiguranja zaposlenih koji ostaje i ostajaće iza svakog zaposlenog. Taj Fond si zatekao razvijen i u solidnom stanju ali nisi učinio ništa da ga sačuvaš od napada tvojih prethodnika. Imaj u vidu da je taj Fond stariji od dužine penzijskog staža najstarijih penzionera. Izdržavao je u starosti sve koji su u njega ulagali a od tih para je i još ponešto izgrađeno. Dok je on funkcionisao svi su živeli bezbrižnu starost i trebalo ga je sačuvati i nadograditi ali ti si nastavio potpuno pogrešnim putem svojih prethodnika a nama po tom putu posipaš trnje.

Vrati Fond penzionerima i prekini tajnu rasprodaju njegove imovine.

Obraćaj nam se sa dužnim poštovanjem i oslovljavaj nas onako kako dolikuje našem statusu.

Nemoj očekivati da bilo ko zadovoljno i smireno očekuje penziju pod nakaradnim zakonskim rešenjima i nemoj se čuditi ako se poveća odliv radne snage u potrazi za boljim uslovima rada i boljim naknadama za isti ali na nekom boljem mestu.

Podeli
Updated: октобар 30, 2021 — 5:53 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Pridružuje se zahtevu. Pošto smo ekonomski tigar stop pljački koja se sprovodi nadoknadi iz restituciji. 15% vrednosti je čist kriminal.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *