Pijačni prodavci noćili ispred Predsedništva: Od Vučića ni traga ni glasa

Prpadnici udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak“, koji su Predsedništvu Srbije u ponedeljak predali zahteve da budu izuzeti od uvođenja fiskalnih kasa, prenoćili su na Andrićevom vencu, ali odgovor do ovog jutra nisu dobili.

Nakon što nisu dobili nikakav odgovor od Ministarstva finansija, pijačni prodavci odlučili su da protest nastave ispred Predsedništva Srbije, i pomoć zatraže od šefa države.

U ponedeljak su Predsedništvu predali zahtev sa više od 15.000 potpisa, da budu izuzeti od uveđanja fiskanlih kasa. Na Andrićevom vencu su i prenoćili, čekajući bilo kakav odgovor, ali njega nije bilo.

Srđan Praštalo iz udruženja „Opstanak“ za N1 kaže da su pijačni prodavci primorani da nastave sa protestima.

– Mi smo predali zahtev, pokazali smo da poštujemo institucije, ostali smo ovde simbolično 20 sati da pokažemo istrajnost. Nemamo drugog izbora, već da 30. (marta na protest) pozovemo sve prodavce, ali i sve ljude koji bi da žive od svog rada, a koji se osećaju „tesno“ – poručuje Praštalo.

Dodaje i da njihove kolege iz Kine, kada imaju problem, mogu da se obrate kineskoj ambasadi koja onda reaguje, ili kada trgovinski lanci iz Nemačke imaju problem, mogu da se obrate nemačkoj ambasadi.

– Mi nemamo koju ambasadu da zovemo. Mi ćemo da tabanamo na ulicama, jer drugog izbora nemamo – ističe Praštalo.

Kaže i da pijačni prodavci imaju veliku podršku građana, i da su svi izuzetno motivisani da izađu na ulicu.

Podeli
Updated: март 22, 2022 — 11:15 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *