Plata 38.000 dinara: Država poziva mlade na služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane pozvalo je mladiće i devojke, koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina, da se prijave da u junu dobrovoljno služe šestomesečni vojni rok sa oružjem. Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kako navodi ministarstvo – primaće i mesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara.

„U toku je prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka u junu. Ministarstvo odbrane poziva mladiće i devojke koji su zainteresovani da stanu u stroj Vojske Srbije i dobrovoljno odsluže šestomesečni vojni rok sa oružjem u junskom uputnom roku da se prijave na aktuelni konkurs“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Pravo prijavljivanja imaju, kako se navodi, svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

„Pored prilike da prošire znanja, steknu nove veštine i upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primaće i mesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara“, navodi Ministarstvo odbrane.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima.

Sve detaljnije informacije o konkursu i načinu prijavljivanja, zainteresovani mogu da pronađu na sajtu Ministarstva odbrane Srbije.

„Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije u 2022. godini je stalno otvoren, a rangiranje kandidata će se vršiti periodično, u skladu sa uputnim rokovima“, navelo je ministarstvo.

Podeli
Updated: мај 24, 2022 — 7:33 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Samo ako njihova đeca se prva upišu jer oni i njihovi roditelji jedini imaju korist od ove nazovi države

  2. Eto posla za sirotinju.
    Država topove,bogataši volove a sirotinja sinove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *