Počele tuče među naprednjacima oko preraspodele moći

Foto: Ilustracija

Već dva dana traju tuče među naprednjacima u Pančevu, koji su svađe najmanje tri struje počeli da rešavaju „hvatanjem za gušu“ po kućama, a uoči sednice Gradskog odbora koja se očekuje narednih dana, saznaje Direktno.

Centrala očekuje da na toj sednici i članovi SNS Pančevo „svojom voljom“ izglasaju smenu Nebojše Stefanovića, pošto je pančevački odbor SNS uvek i važio za odbor Stefanovićevog neprijatelja u stranci – Branka Malovića, koji je godinama unazad pokušavao da i Stefanovićevom ocu preuzme SNS odbor na Novom Beogradu.

Međutim, veliki broj pančevačkih naprednjaka smatra se prevarenim, jer su ih lokalni prvaci često koristili kao batinaše i loše momke u akcijama u drugim gradovima, a privilegije su naplatili funkcijama samo za sebe, dok većina nije dobila ama baš ništa.

I tako su započeti pritisci po kućama članova da ponovo budu iskorišćeni čak i protiv Stefanovića, završili fizičkim obračunima.

Jedan od povoda je i taj što funkcionerka SNS iz Pančeva Sandra Božić želi da članovi zatraže i smenu ministarke Marije Obradović.

To smatraju ličnim obračunom Božićeve, koja je ostala kratkih rukava za potpredsedničko mesto u Narodnoj skupštini, dok je njena konkurentkinja Obradovićeva napredovala u ministarsku fotelju.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: мај 16, 2021 — 9:49 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Ima li ga negde u toj Masi Nesin tajo u presvucenom odelu i pustenoj bradi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *