POČINJE: Kina udarila Ameriku njenim oružjem

Lažna demokratija gazi politička prava ljudi, a nasilno sprovođenje zakona otežava život migrantima i izbeglicama u Sjedinjenim Državama, stoji u dokumentu.

Kancelarija za informisanje Državnog saveta Kine u ponedeljak je objavila Izveštaj o kršenju ljudskih prava u Sjedinjenim Državama za 2021. godinu

Kineski zvaničnici već neko vreme vode otvoreni „rat“ – za sada, samo rečima – sa SAD, pogotovo na polju ljudskih prava, gde Vašington redovno kritikuje Peking.

Zapad, a pre svega SAD, oštro kritikuju Kinu zbog ljudskih prava u toj zemlji, pre svega po pitanju ujgurske manjine (koji su većinom muslimani) i položaja Hong Konga koji bi formalno trebalo da ima autonoman status u odnosu na Peking.

Kina ne samo da odbacuje tvrdnje i kritike SAD i Zapada, nego, kineski zvaničnici su sada „obrnuli igricu“ – poput Rusije koja je pre nekoliko godina počela da izdaje svoj izveštaj o stanju ljudskih prava, to radi i Kina.

U izveštaju koji su kineske vlasti objavile u ponedeljak, 28. februara, navodi se da se situacija sa ljudskim pravima u Sjedinjenim Državama, koje ima negativne evidencije, pogoršala 2021. godine. Njihova politička manipulacija dovela je do oštrog porasta smrtnih slučajeva od COVID-19, dok je broj smrtnih slučajeva u toj zemlji dostigao novi rekord, navodi se u izveštaju.

Lažna demokratija gazi politička prava ljudi, a nasilno sprovođenje zakona otežava život migrantima i izbeglicama u Sjedinjenim Državama, stoji u dokumentu.

Izveštaj je takođe istakao rastuću diskriminaciju u zemlji prema etničkim manjinama, posebno posebno prema ljudima azijskog porekla.

Izveštaj ističe da su jednostrani potezi SAD stvorili nove humanitarne krize širom sveta.

Podeli
Updated: март 2, 2022 — 4:39 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *