Počinje pripema novog “Vučićevog” zakona o suzbijanju MRŽNJE I KLEVETE

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da je konačno usaglašen tekst Medijske strategije i da će posle njenog usvajanja, krenuti izrada seta medijskih zakona, koji treba da regulišu mnoge stvari koje se sada dešavaju u oblasti informisanja.

– Verujem da će u narednom kratkom roku setom medijskih zakona moći da se regulišu ta delikatna pitanja – rekao je Vukosavljević na sednici Skupštine, prenosi N1.

On je dodao da se govor mržnje, pretnje i klevete, kojih ima dosta u javnom prostoru u Srbiji, moraju sankcionisati primenom drugih zakona, krivičnog i prekršajnog, a da je potrebno i „nekim alatima“ podizati svest o značaju medija i javne reči u društvu.

Loading...

Živimo u vremenu u kome mediji mogu da utiču na svest građana, ukazao je on i dodao da je, pored Vlade i Ministarstva, na čitavom društvu da, poštujući slobodu medija, insistira na poštovanju zakona.

Donošenjem seta medijskih zakona biće stvoreni uslovi da se ove stvari bolje rešavaju. Ali, mediji su refleksija društva u svakom smislu, i pozitivnom i negativnom, ocenio je Vukosavljević, iskazujući nadu da će se doći do zadovoljavajućeg pomaka u narednom periodu.

Podeli
Updated: 23 јануара, 2020 — 7:27 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.