POKRETNA ZLATARA! Zorana Mihajlović šeta nakit od najmanje 5.000 evra

Dok drugima drži pridike zbog primanja, ministarka energetike šeta se po Vladi i parlamentu okićena kao egipatska faraonka.

Na fotografijama napravljenim u Skupštini Srbije tokom dva dana kada je predstavljan premijerkin ekspoze i kada su ministri polagali zakletvu, Zorana Mihajlović nosi nakit vredan najmanje 5.000 evra (100 prosečnih plata), prema procenama zlatara.

U oči odmah upada ogrlica koju je nosila, kao i dva prstena. Kako su nam rekla dvojica poznatih beogradskih zlatara, iako nije lako procenjivati na osnovu slike, jasno je da se radi o nakitu velike vrednosti. Na naša pitanja (pogledajte okvir) Mihajlovićeva je, s druge strane, navela da se radi o nakitu koji je nasledila od majke svog partnera, ali na konkretno pitanje o vrednosti prstenja i ogrlice nije odgovorila.

BRILIJANT DIŽE CENU

Jedan od zlatara s kojima smo razgovarali, međutim, izričit je da prsten na Zoraninoj ruci nikako ne može pripadati njenoj svekrvi.

Poznati zlatari procenili su da njena ogrlica i dva prstena vrede minimum sto prosečnih plata u Srbiji

– Dizajn tog prstena je takav da mogu odgovorno da tvrdim kako se u to vreme takvo prstenje nije pravilo. Vrednost, naravno, zavisi od toga koje je marke i da li kamen, koji meni liči na brilijant, to zaista i jeste. Sva tri komada nakita zajedno sigurno vrede najmanje 5.000 evra. To je minimum minumuma, može samo da bude više – tvrdi poznati zlatar koji je iz razumljivih razloga molio da mu ne pominjemo ime.

 Navodi i da ne sumnja da je nakit od pravog zlata.- U tom slučaju, a teško je verovati da ministarka s obzirom na garderobu koju nosi ima lažno zlato, rekao bih da je reč o zlatu od 18 karata. To je neki standard za taj rang nakita koji vidim na njoj – procenjuje zlatar.

Njegov kolega s kojim smo pričali izneo je gotovo identičnu procenu.

– Ovo prstenje bi moglo biti i neki svetski poznati brend, ali to se ne može znati dok ne vidimo natpis koji je ugraviran. Ukoliko je tako, cena višestruko raste – objasnio nam je on.

LABUSOV KABINET

Predrag Jeremić, urednik portala Embargo, za Srpski telegraf kaže da Mihajlovićevu politički prati još od 2004.

– Tada je bila u kabinetu Miroljuba Labusa ispred G17 zadužena za energetiku i obrušavala se na EPS, koji je htela da podeli na nekoliko razdvojenih preduzeća. Kada je promenila stranku, nastavila je po istom sistemu da se obrušava na javna preduzeća i da traži njihovo parčanje. Ne razumem tu politiku, a što se tiče njenog imidža, dovoljno je proći pored njene zgrade i dvorišta i videti tu raskoš i kako prikazuje da joj dečko pravi kolač od dva kilograma čokolade u vreme borbe sa koronom, mafijom i velikih kriza – ističe Jeremić.

Kako kaže, licemerno je da ona bilo šta kome spočitava kad se zna da uživa u lagodnom životu, „Luj Viton torbama“, skupocenom nakitu, „šanel“ odeći…

– Trebalo bi utvrditi poreklo njenog nakita, to je sigurno – zaključuje Jeremić.

Tvrdi da je nakit dobila od svekrve

Zorana Mihajlović poslala nam je sledeći odgovor na postavljeno pitanje:

– To je nakit moje svekrve, nezvanične. Inače, sve je prijavljeno Agenciji za borbu protiv korupcije.

Na dodatno pitanje da li zna vrednost nakita koji nosi, odgovorila je:

– Što bi rekli, ništa sem vereničkog prstena, sve ostalo nije novijeg datuma, već je to stari nakit i antikvarski, koji pripada porodici, to jest sada mami mog partnera. Ne, zaista ne znam, ali znam da je sve što porodica ima prijavljeno, od slika do nakita. To je porodični nakit.

Podeli
Updated: фебруар 23, 2021 — 7:49 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *