POLICAJCI U CIVILU SNIMALI GRAĐANE KOJI PROTESTUJU PROTIV VESIĆA

Stranka slobode i pravde je saopštila da policija, umesto da se bavi utvrđivanjem lica “koja su ispred Galerije Progres napala građane”, snima konferenciju za medije Marka Bastaća ispred Starog dvora.

Kako se navodi u saopštenju SSP, “ovo je dokaz kako se zloupotrebljavaju pripadnici policije i kako se vrši pritisak na sve ljude koji se usude da javno iskažu neslaganje sa ovim nestručnim, bahatim i korumpiranim režimom”.

“Za početak operativnog rada mogu da posete jedno od lica čiji identitet je nesporan, a koji je predvodio grupu batinaša bivšeg kik-boksera a sadašnjeg v.d. direktora Beogradskih elektrana Radeta Bastu”, navode iz Stranke slobode i pravde.

SSP je postavio pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću po čijem nalogu i zašto policija snima konferencije za medije opozicionih političkih aktera i šta rade sa tim snimcima.

Loading...

“Takođe pitamo da li su oni glavni distributeri foto i video materijala koje u svojim gebelsovskim kampanjama koriste paradržavni tabloidi i ko je odgovoran za tu zloupotrebu”, zaključuje se u saopštenju SSP.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd: Snimanje bilo po zakonu

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić, povodom navoda Stranke slobode i pravde da je pripadnik MUP snimao konferenciju za medije Marka Bastaća, podseća javnost da su policijski službenici u skladu sa Zakonom o policiji i to članovima 47. i 52. ovlašćeni da primenjuju meru snimanja na javnim mestima.

“Snimanje se vrši uz prethodno obaveštenje javnosti o nameri sprovođenja te aktivnosti, što je u navedenom slučaju i učinjeno. Naime, Odeljenje za medije i komunikacije MUP izdalo je obaveštenje 14.10.2019. godine u kojem je navedeno da će policijski službenici snimati javna okupljanja”, rekao je Stanić, navodi se u saopštenju MUP.

IZVOR: N1

Podeli
Updated: 17 октобра, 2019 — 7:02 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.