Pored bratije Vučić, bratija Brnabić postala prvak u čerupanju budžeta (VIDEO)

Bratija Brnabić je ‘detonirala’ budžet Srbije i novac svih građana. Pored bratije Vučić, bratija Brnabić je postala po dostupnim podacima prvak u čerupanju javnog budžeta – rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

– Pre tri dana sam pomenula da je samo od EPS-a firma rođenog brata Ane Brnabić Igora Brnabića, firma Asseco, poslednje dve godine otkako je ona premijerka, dobila više od 20 miliona evra novca građana za razne usluge. Dakle, samo od EPS-a.

Ovde su zbrojeni svi ugovori, a da stvar bude gora, ovo je samo polovina novca u kojoj je direktor Igor Brnabić za dve godine nakon dobio iz budžeta više od 40 miliona evra. Samo od EPS-a 20, ukupno više od 40 miliona evra.

Prihodi i zarada ove firme su do 2017. godine bili minorni, Ana Brnabić je izabrana za premijerku i onda kreće „široko“.

Pored EPS-a, Nacionalna služba za zapošljavanje gotovo šest miliona samo u dve godine nakon izbora nje za premijerku, Ministartsvo finansija gotovo 3.5 miliona evra, Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija gotovo 2 miliona, Elektromreža takođe više od dva miliona evra – rekla je Tepić.

Tepić je pokazala spisak svih poslovnih partnera firme Asseco.

– Poslovanja su isključivo sa državnim firmama, državnim ustanovama, državnim organima, odnosno koji njihove usluge plaćaju iz budžeta, a budžet nije neka namrštena baba kao bankomat pa daje neke pare, budžet smo mi građani i svi vi koji plaćate vašim novcem porez.

Da skandal bude veći, nakon ovih saznanja koje sam delimično predstavila samo za EPS, Ana Brnabić postaje premijerka u junu 2017. godine, odmah nakon toga, u avgustu imamo već ubrzano upravljanje kancelarijom za IT i elektronsku upravu, ta kancelarija je direktno odgovorna Ani Brnabić.

Taj paket se završava u avgustu odmah nakon imenovanja, a onda Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu koja je direktno odgovorna predsednici Vlade 15. novembra 2019. godine firmi Asseco dodeljuje ugovor od 180 miliona dinara

– rekla je Tepić, i navela da je ovo najdirektniji mogući sukob interesa da Vladina kancelarija dodeljuje njenom rođenom bratu 180 miliona dinara iz budžeta, odnosno novca građana.

 – Meni je potpuno jasno kako su oni, što voli Brnabić da koristi, detonirali naš novac i novac građana, i kako nema para za sve druge i kako su građani osiromašeni, kako se drže na povocu kad dođu izbori, i u najvećoj meri tera najznačajniji deo građana da napusti ovu zemlju, jer u njoj ne vidi perpektivu.

Ne znam šta treba da se desi da Tužilaštvo za organizovani krminal i Republičko državno tužillaštvo, koje mu je nadređeno postupi nakon toga.

Očekujem momentalnu reakciju – naglasila je potpredsednica Stranke slobode i pravde i pokazala ugovor u kojem se vidi da se u tri tranše uplaćuje novac od 180 miliona dinara, mali deo u 2019. godini, a u ovoj godini, više od 100 miliona.

– U godini krize, kada nismo imali za zaštitnu opremu za lekare, kada smo se zaduživali na Međunarodnoj berzi, u ovoj godini 104 miliona za kancelariju rođenog brata Ane Brnabić.

Kada tražite u javnim nabavkama, znajte da nećete samo preko Aseca pronaći aranžmane i kombinacije sa Vladinim i državnim organima. pravde posluje sa firmom Atos IT, a da je u grupaciji dobavljača i firma Aseco.

Takvih ugovora ima još, gde su Aseco i Brnabić u grupi dobavljača. Očekujem ili da Igor Brnabić prestane da radi sa državnim organima, a opravdanje od Ane Brnabić je sledeće, je l znači da njen brat ne treba da radi svoj posao jer je ona postala predsednica Vlade.

Da, to je cena njenog ulaska u javnu funkciju. Oni moraju momentalno da se opredele, tužilaštvo da reaguje – zaključila je Tepić.

https://youtube.com/watch?v=cmTEOL90J5U
Podeli
Updated: септембар 23, 2020 — 2:45 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *