Poslanik SNS prevario ženu za vilu na Dedinju

Penzionerka Darinka Tatalović (85), o kojoj su mediji pisali 2017. zato što je povela postupak za vraćanje očeve vile na Dedinju, u kojoj sada živi Ružica Đinđić, obratila se Danasu tvrdeći da je godinu dana kasnije dobila obećanje od poslanika SNS da će joj u tom sporu pomoći, ali da je prevarena i ostala bez novca i dragocenosti.

Šansu da joj neko pomogne da vrati vilu u Tostojevoj 35 videla je u tada tek otvorenoj kancelariji za građane poslanika Srbislava Filipovića.

Nije ni slutila, kako kaže, da će ostati bez za nju veće sume novca, i dragocenosti. S druge strane poslanik SNS o kome je reč, Srbislav Filipović, negira njene tvrdnje i navodi da ne želi da komentariše laži  i nebuloze.

„Čujem ja da je neki poslanik Srba Filipović počeo da prima građane i to u prostorijama penzionerskog udruženja na Paliluli. Kako nikada nisam išla sama i tada sam povela moju prijateljicu doktorku Mariju Beoković. Primi on mene, a ja mu potanko objasnim o čemu se radi. Pokažem mu i dokumentaciju. Pogleda on to ovlaš i kaže dođite sledeće nedelje, tada će ovde biti i pravnica. Dođemo mi i sledeće nedelje, a pravnica pogleda dokumentaciju i kaže – ovo nije za nas, već za Agenciju za restituciju. Šta ću, pokupimo se i odemo“, priča za Danas Darinka Tatalović i kaže da je to bilo 2017. godine.

Prema njenim rečima, u leto 2018. godine čula je, kako kaže, da je „Srba avanzovao i da je otvorio kancelariju za građane i to „u bivšoj Skupštini,  preko puta predsednika Vučića“.

„Zvala sam ga i pitala može li da me primi. Kaže on, tetka Daro, sad je pravo vreme da se nešto učini, dođite prekosutra u šest uveče i ponesite dokumentaciju. Spremim torbu sa dokumentacijom, 200 listova originala i isto toliko kopija. U šest su mene i moju prijateljicu na ulazu u Skupštinu sačekali Srba i jedan visoki čovek, koga je on predstavio kao advokata Vlade – Strahinju  Milanovića. Nikoga u Skupštini nije bilo, čak ni one žene koja  kuva kafu“, priča Tatalović i dodaje da je bio jun mesec i sparno vreme, te da kada je njena prijateljica izašla iz salona da natoči vodu, njeni sagovornici pitali ima li ona poverenja u ženu koju je dovela.

Napominje da im je odgovorila da se njih dve znaju dugo godina. Nije joj bilo jasno čemu ta sumnja, ali joj je bilo dovoljno što su oni pogledali dokumentaciju i saopštili da će to proslediti izvršitelju kao i da je stvar jasna i da će zato sve biti završeno za pet-šest dana.

„Prošlo je više dana od tog susreta. Šestog dana se javlja Srba i kaže – teta Daro, mi bismo došli kod Vas. Pitao me i da li ću biti sama. Kažem da, unuka radi po podne. Došli oni, seli. Kaže Srba, teta Daro, mi smo razmislili i našli smo način to završimo. Mi ćemo spremiti po 2.000 evra i Vi dodajte isto toliko. Razmišljam meni je penzija 20.000 dinara, ali pozajmiću. Pozajmim ja, dolazi Srba, pita jesam li sama, dam mu 1.000 evra. Sutradan dolazi Strahinja. Bio je tu u isto vreme, kod mene čovek iz Požarevca koji me snabdeva džakovima granula za moja dva vučjaka koji me čuvaju. Izvadim novac, a Strahinja, valjda mu bi neprijatno, kaže nemojte da brojite. Kaže mu ovaj čovek, samo prebrojte, pare su za brojanje. I prebroja Strahinja i ode brzo“, priseća se sagovornica Danasa koja se našem listu javila kada je prošle sedmice pročitala tekst o poslaniku Srbislavu Filipoviću, o njegovim nastupima u Skupštini u kome je tvrdio da opozicija kontroliše bande u regionu spremne i na ubistvo predsednika Srbije.

Kaže da ju je unuka pitala ima li ona poverenja u te ljude kojima daje novac, Tatalović kaže da joj je odgovorila da je čovek narodni poslanik, a  pre Drugog rata poslanici su bili važniji od ministra.

„Prošlo je gotovo nedelju dana, ne javljaju se. Potom zove Srba i kaže, tetka Daro, mi bismo kod vas došli poslovno, da li ste sami. Tačno su znali da mi unuka te nedelje radi po podne. Ne znam koliko sati je bilo kad su došli, ali  prošle su vesti u pola osam. Rekoše mi da zatvorim moje vučjake, uprkos mom objašnjenju da oni rade kako im kažem, da su pola godine proveli u policiji. Zatvorim ih ja ipak u spavaću sobu, da bi mi ta dvojica saopštili da imaju najavu da će doći sa strane neki specijalci i da će mi uzeti vredne stvari. Ju, naopako kažem. Imam ikonu Bogorodicu Trojeručicu, šesta kopija sa Svete Gore. Imam račun da je koštala 20.000 evra i sliku 1,6 sa 1,2 ulje na platnu Beli anđeo iz  Mileševe, koji je blistao u mom salonu i koji mi je poklonio pokojni sin. Srba i Strahinja mi rekoše da i kristal iz vitrine koji sam sakupljala 75 godina moram da sklonim. Među tim kristalnim predmetima bila je vaza i flaša koju je kralj Aleksandar poklonio mom ocu koji je bio ranjen pri pokušaju atentata na njega.  Pitala sam gde ćete to da nosite i dobila sam odgovor u sudski depo. Meni mozak nije proradio da noću ništa ne radi. Kakav sudski depo, ali verovala sam poslaniku“, tvrdi Tatalović i dodaje da su poslanik i advokat slike uvili u čaršave, a kristal spakovali u kutije, po koje su naknadno otišli.

Darinka Tatalović kaže da zna da je ispala naivna, ali da je u tom trenutku verovala da oni njoj čine i da joj pomažu da skloni vrednosti.

„Meni Nemci nisu odneli ništa iz kuće, nijednu pepeljaru kad su došli da hapse moga oca. Ovo što se meni desilo treba svi da znaju, ovo je scenario za film, tuga, jer tu dvojicu više nisam videla. Te otišli su za Grčku, te bili su bolesni, jednome je majka bila u bolnici, te ne radi Skupština dva meseca. Ništa od tada. Muk, samo mi Srba čestitao slavu Svetog Jovana. Ispala sam naivna, iako sam završila dva fakulteta. Nije meni stalo do svih tih stvari, ali do istine jeste. Ja ću uskoro da odem u grob, ali neću da ostavim dinar državi, koja postavlja takve ljude za članove Saveta za borbu protiv korupcije“, završava u razgovoru za Danas Darinka Tatalović, pozivajući nadležne organe da ispitaju nju i tu dvojicu ljudi.

Srbislav Filipović se prema dostupnim podacima, predstavljao u javnim nastupima kao član Saveta za borbu protiv korupcije, ali ne Vlade Srbije, nego Srpske napredne stranke.

Filipović: Bavite se nečim pametnijim

Pozvali smo Srbislava Filipovića, poslanika i člana Glavnog odbora Srpske napredne  stranke, da čujemo njegovu verziju priče, ali smo ostali bez odgovora.

„Na glupa pitanja nemam nameru uopšte da odgovaram. Na nebuloze takođe. Bavite se nečim pametnijim“, kratko je rekao Filipović i spustio slušalicu.

Podeli
Updated: децембар 25, 2020 — 7:33 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *