POSLE 2 GODINE JUTKI POTVRĐENA PRESUDA : Da li će ići u zatvor?

Bivšem predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki potvrđena je kazna od tri meseca zatvora za krivično delo nedozvoljene polne radnje nad saradnicom Marijom Lukić.

– Potvrđena mu je kazna i on mora u zatvor – rekao je Borivoje Borović, advokat Marije Lukić.

Marija Lukić, koja je Milutina Jeličića Jutku prijavila za polno uznemiravanje, izjavila je za “Blic” da nije iz suda još ništa dobila, ali da je advokat Borović obavestio da je presuda potvrđena.

– Zadovoljna sam presudom. Sve ovo je predugo trajalo i iscrpelo me je. Svašta smo trpeli, razne pretnje, pritiske, uvrede… Na kraju je samo važno da je pravda zadovoljena i da će Jeličić služiti kaznu za ono što je uradio – kaže za “Blic” Marija Lukić, u prvoj izjavi nakon što je Jutki potvrđena kazna.

Ona ističe da je dobro što je jedan politički moćnik kažnjen za dela koja je činio.

– Nadam se da će ovo ohrabriti sve žene da prijave nasilje, sada kada su videle je moguće da i moćnici završe u zatvoru – navodi Marija Lukić.

Tužilaštvo je za Jeličića tražilo jedinstvenu kaznu od sedam meseci zatvora za oba krivična dela, a Jutka od početka procesa smatra da mu se sve „pakuje“ jer je reč o političkom procesu.

Podsećamo, prošle su pune dve godine od kako je Marija Lukić na Fejsbuku objavila deo od neverovatnih 15.000 gnusnih SMS poruka koje je dobijala od šefa.

Ovim se pravni put za Jeličića završava, ali pravni put nije u skladu sa putem SNSa. Da li će zaista odslužiti tu simbolični kaznu je veliko pitanje, jer pravdu mnogi bliski SNSu izbegavaju i za mnogo teža dela.

Pročitajte više o ličnosti Milutina Ječića

Podeli
Updated: новембар 3, 2020 — 3:18 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *