Posle Vučićeve pobede Srbe na KIM love kao zečeve

Predsednik SNSa je prošle nedelje proglasio pobedu nad Kurtijem. Međutim, Srbi sa severa KIM tvrde da su ostavljeni sami na milost i nemilost Kurtiju i KBSu.

Grupa Albanaca noćas je oko 2.30 pretukla Srbina Stefana Tomića (18) iz Klokota, dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu, saopštila je Kancelarija za KiM.

Nakon službe u crkvi, mladić je krenuo kod tetke, kada ga je na putu napala grupa Albanaca, od kojih je neke prepoznao kao obezbeđenje lokalnog restorana, dodaje se u saopštenju.

Stefan je zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, a lekarsku pomoć je potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini.

Sa porodicom Tomić razgovarao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji im je preneo podršku države Srbije koja će biti tu da im pomogne.

Čitav slučaj porodica je prijavila policiji koja je do ranih jutarnjih sati ispitivala Stefana o napadu.

Dečak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21) juče su ranjeni u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac. Oni su dobro i oporavljaju se.

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj kazao je da je u ranjavanje dečaka i mladića uključen i jedan pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga Kosova.

Podeli
Updated: јануар 7, 2023 — 2:49 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *