POŠTARI : PREVARENI SMO, ŠTRAJK SE NASTAVLJA

Mitorvić : „Kolege postigle dogovor ispod žita“

Deo radnika Pošte Srbije nezadovoljan je postignutim dogovorom o prekidu obustave rada u tom javnom preduzeću, rekao je za N1 radnik Stefan Mitrović. On je kolege optužio da su dogovor postigli „ispod žita“, a da se u javnosti stvara utisak da je do obustave rada došlo zbog jedne do dve hiljade dinara.

„Radnici koji su sinoć prisustvovali pregovorima pristali su na određena povećanja zarada, čime je izigrana većina radnika koji su učestvovali u obustavi rada ne samo zbog malih primanja, nego i zbog stanja u preduzeću“, rekao je Mitrović.

On je dodao da se posle postignutog dogovora ništa neće promeniti i da rukovodstvo preduzeća „ostaje u svojim foteljama“.

Loading...

Mitrović je zamerio predstavnicima radnika što sa predlogom nisu izašli pred kolege, pa da se oni izjasne da li prihvataju predlog ili ne.

Predstavnici radnika Pošte Srbije i Vlade Srbije postigli su sinoć dogovor o prekidu obustave rada, koja traje od 2. decembra, i da budu povučene kazne i da niko od radnika koji nisu radili ne bude pod suspenzijom.

Dogovoreno je da radnici sa najmanjim primanjima dobiju najveće povećanje plata.

Podeli
Updated: 13 децембра, 2019 — 2:42 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.