Postavljen spomenik Goranu Vesiću na Trgu Republike (VIDEO)

Inicijativa Ne davimo Beograd postavila je večeras spomenik zameniku gradonačelnika Beograda, Goranu Vesiću na renoviranom Trgu Republike

„Neka ovaj spomenik bude opomena da nikada više ne dozvolimo da se na čelu Beograda nađe korumpirana politička elita“, poručili su iz Inicijative.

Radomir Lazović iz Inicijative kaže za Danas da „ukoliko ne budemo znali da se organizujemo da odbranimo naš grad, naši spomenici, trgov, i ulice biće uništeni kao što su to sada, samo još gore, a njih će zameniti heroji naprednjačkog razvoja“.

Neposredni povod za postavljanje spomenika, rekli su organizatori iz Inicijative, jeste činjenica da su centralnom gradskom trgu, samo nekoliko nedelja nakon rekonstrukcije, potrebne popravke.

Loading...

„Ovo nije prvi put da grad mora da popravlja tek završene projekte, što jasno govori o kvalitetu naručenih radova. Podsećamo da je Trg Slavija više puta morao da bude ponovo popločavan i dorađivan. Ali nije ovo jedini razlog zbog koga Goran Vesić zaslužuje spomenik. Beograd na čijem je čelu danas je poligon brojnih otimačina javnih i prirodnih dobara, brojnih specijalnih i povlašćenih projekata koji su iznad zakona, sumnjivih dilova namenjenih zaradi korumpirane političke elite“, istakli su iz Inicjative.

Kako su dodali, pored Beograda na vodi, tu je koncesija i izgradnja spalionice na deponiji u Vinči, preskupa kozmetička prepravka poteza od Vukovog spomenika do Kalemegdana, potpuno neopravdana avantura u vidu beogradske gondole, mega jarbola ili muzičke fontane, koji pored finansijskog opterećenja budžeta grada i republike, ostavljaju za sobom nemerljivu štetu i na kulturno-istorijsko nasleđe našeg grada, ali i na svakodnevni život građana.

„Setimo se odsecanja i zatvaranje centra grada za javni saobraćaj, zatim svesno nerešavanje problema Savskog nasipa i zaštite od poplava, trgovanje vodoizvorištima, obalama reka ili javnim prostorom, kao i vanredno stanje na zakrčenim gradskim ulicama“, podsećaju iz Inicijative.

Podeli
Updated: 16 септембра, 2019 — 11:14 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.