Potpuno se raspali Fejs, WhatsApp, Instagram, Messenger

Facebook još uvek nije objasnio šta se dogodilo i zašto je došlo do pada sistema aplikacija i društvenih mreža u njegovom sistemu, ali bi trebalo da sad rade svi servisi – Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram, Oculus i sve Lite aplikacije.

Sve što Facebook ima u svom ekosistemu trebalo bi da je od šest ujutru potpuno funkcionalno u Srbiji i regionu, kao što kaže i ova objava:

Facebook tvrdi da nije bilo DDoS napada, kako su objavili neki IT mediji.

Facebook, Instagram i WhatsApp, čak i Messenger i Messenger Lite nisu radili nekoliko sati predveče i uveče tokom 13. marta u celom svetu i kod nas, što je, naravno, izazvalo lavinu komentara na Twitter-u i drugim aktivnim mrežama u tom trenutku.

Korisnici Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp aplikacija i veb sajtova nisu mogli da učitaju sadržaj, okače svoje statuse ili slike, a neki uopšte ni da se uloguju. Sve četiri mreže su bile potpuno blokirane, o čemu svedoče i izveštaji veb lokacija, koje se bave praćenjem internet sadržaja i dostupnosti sajtova.

Iako donekle oporavljene, Instagram, Facebook i WhatsApp trenutno rade sa povremenim padovima i greškama pri učitavanju. Messenger bi trebalo da radi uobičajeno.
Facebook, koji je i matična kompanija sve četiri aplikacije nije još uvek komentarisao šta se tačno dogodilo, ali nam pada na pamet vest od pre nekoliko nedelja, o objedinjavanju svih platformi u jednu, što je moglo da dovede do višesatnog pada. Da podsetimo one, koji su tu vest propustili – Facebook planira da na jednom mestu spoji WhatsApp, Messenger i Instagram, kako bi korisnici imali na raspolaganju sve poruke objedinjene.

Podeli
Updated: 14 марта, 2019 — 10:31 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *