POTROŠIO ŠEST MILIONA ZA PET MESECI U KAFANI

Za gradonačelnika Subotice Bogdana Labana bilo je važnije da potroši čak šest miliona dinara za pet meseci na reprezentaciju i ugostiteljske usluge nego 900.000 dinara za uređenje Doma kulture u Tavankutu, saznaje „Blic“

Ručak za njega i svitu od 300.000 dinara

Da je to tako, potvrđuje i podatak da jedan ručak za njega i njegovu svitu koštao i po 300.000 dinara. Da u tome ima istine potvrdio je nedavno i Aleksandar Vučić, kritikujući članove svoje partije koji se na lokalu nalaze na čelnim pozicijama, za koje je rekao da često ne ispunjavaju obaveze i da do nekih od njih građani ne mogu da dođu.

– Kako mislite da mogu da se bavim svim, od Babušnice do ne znam kojih svih mesta, da moram da intervenišem za Dom kulture u Tavankutu za koji 90 odsto građana i ne zna gde je – rekao je Vučić.

Loading...

Nakon ove izjave Vučića, taj procenat je sigurno smanjen, ali ono što nije to su već utrošene pare na uživanje gradonačelnika Labana i njegovih saradnika. Prema navodima grupe radnika, većina tih računa su prenaduvani, a javne nabavke nameštene i svaka podređena određenom lokalnom ugostitelju.

– Tako se kao najvažniji uslov pojavljivala udaljenost ugostiteljskog objekta od lokalne samouprave, pa se tačno znalo kome je posao namenjen jer se znalo koji je restoran udaljen tri, a koji pet kilometara. To je išlo čak dotle da se nije vodilo računa o tome što je ponuđena cena značajno veća od procenjene vrednosti javne nabavke, pa je za jedno Labanovo gošćenje, umesto predviđenih 148.000 bez PDV, posao dat za 225.000 bez ovog poreza. Da ne govorimo o luksuznim posluženjima koja su se tražila, od skupih pića do sofisticiranih jela domaće, ali i inostrane kuhinje. Laban je bio dobar domaćin, pa je svojim gostima omogućavao da u Subotici probaju i egzotična jela iz udaljenih zemalja, a sve je to grad papreno plaćao – navode zaposleni.

Ne odgovara na pitanja

„Blic“ je pokušao da čuje i Bogdana Labana, ali on nije odgovorio na pitanja koja smo mu postavili mejlom. Inače, Bogdan Laban se pre dve godine našao u fokusu javnosti pošto se pojavio audio-snimak na kojem vulgarno pretio svom partijskom kolegi Vladimiru Polovini da će mu „iščupati grkljan“, „dati betonske cipele“.

Po zvaničnoj verziji, do incidenta je dovelo to što je Vladimir Polovina prelepio Suboticu plakatima na kojima je pisalo „Bogdane – Bog je ljut“. Nezvanično, radi se o sukobu za prevlast unutar subotičkih naprednjaka.

LABANOVO RASIPNIŠTVO U BROJKAMA

76.000 dinara za ugostiteljske usluge

284.330 dinara za ugostiteljske usluge

1.649.807 dinara za reprezentaciju

2.493.650 dinara za reprezentaciju

864.443 dinara za ugostiteljske usluge

154.333 dinara za ketering

184.190 ugostiteljske usluge

* iznos je sa PDV

Izvor: Blic

Podeli
Updated: 18 јула, 2019 — 8:09 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.