Vučićev čovek mu je nudio 500.000€ da razbije bojkot – Sada je prelomio i izlazi na izbore ( VIDEO )

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je da je PSG doneo odluku da učestvuje na izborima koji će se održati 21. juna.

– Apsolutno smo svesni da se nijedan segment u pogledu izbornih uslova nije promenio na bolje. Naprotiv, sve je šest puta gore. Ali izbori pod Aleksandrom Vučićem nikada neće biti fer – rekao je Trifunović obrazlažući odluku.

On je dodao da su se od odluke o bojkotu značajno promenile okolnosti.

– Pandemija koronavirusa, vanredno stanje, nebouzdano divljanje vlasti pokazali su da diktaturu ne zaustavlja nedostatak legitimiteta već je potreban otpor svakog mogućeg pojedinca, u svakom trenutku i na svakom mestu – rekao je Sergej i aplaudirao za, kako kaže, to što sad radi Boško Obradović ispred Skupštine.

Trifunović je istakao da zna da u Srbiji živi mnogo časnih i pametnih ljudi koji ne žele da žive u ovakvom sistemu, ali ni da svoj život „potroše na ulicama“.

– Želimo da im ponudimo alternativu koja će politički artikulisati njihovo nezadovoljstvo i pružiti im nadu da Srbija može, mora i zaslužuje da bude normalna država – rekao je Trifunović.

On je dodao da će se svim sredstvima truditi da parlamentu vrate godinama srozavan i ukaljavan ugled.

– Da, ući ćemo u taj svinjac, ali ćemo urlati u ime svih onih kojima svakog dana oduzimaju dostojanstvo, ali koje nema ko da čuje – rekao je Trifunović.

Lider PSG je dodao da nije bilo lako doneti odluku ni o bojkotu izbora i da je interno glasanje tada pokazalo da je 52 odsto bilo za izlazak, a 48 odsto za bojkot.

– Kao predsednik sam presekao da je to bojkot zbog jedinstva opozicije. I dalje smatram da je jedinstvo opozicije bitno.

Istakao je da ga za sve vreme „niko nikada nije ubedio šta to u bojkotu treba da se desi“.

– U bojkotu u pasivi ništa ne može da se desi – ocenio je Trifunović.

Podsetimo, pojedini mediji su prethodnih dana objavili informaciju da je odluka o izlasku na izbore doneta, ali je ona tek danas zvanično potvrđena.

Lider PSG je sinoć prisustvovao sastanku koji je organizovao Savez za Srbiju (SzS) i na koji su bili pozvani svi koji su u januaru doneli odluku o bojkotu izbora.

Podsetimo da je samo pre pola godine isti politički akter potpisao čuveni „Ugovor sa narodom“ koji izgleda ima istu vrednost kao i toalet papir. Takođe se moramo setiti i događaja gde je Trifunović svedočio da mu je Vučićev čovek nudio 500.000 evra da razbije bojkot opozicije i izađe na izbore.

Jedno je sigurno, Sergej Trifunović će ući u kako je sam najavio – svinjac, samo je sve izvesnije da će se u tom svinjcu osećati kao kod kuće.

Podeli
Updated: 8 маја, 2020 — 9:42 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *