PREKO SNSa: Od fotografa do leskovačkog Miškovića

Privrednik Dejan Janković Bagdala iz Leskovca, koji je venčani kum gradonačelnika Gorana Cvetanovića, od 2011. godine do danas, prema pisanju portala Rešetka povezuje se čak sa osam firmi, a prethodno je bio fotograf. Sve firme vrte se oko članova njegove najuže porodice, a Jankovićima od kako je kum gradonačelnik – odlično ide.

– Samo u poslednjih godinu i po dana, u ruke firmi članova njegove porodice došla je naplata parkiranja, imovina nekadašnjeg industrijskog giganta i 17.000 kvadrata prostora „Lemind proletera“, a izdate su mu i dozvole za zidanje nekoliko stambenih zgrada – prenosi Rešetka.

Preko grada Leskovca, u poslednje tri godine, dobija i četiri tendera u vrednosti od skoro pola miliona evra, a jedan od njih je bio i izgradnja obilaznice oko groblja u Leskovcu. Uz to, njegova sada već bivša supruga Danijela, piše u tekstu, godinama je bila lična sekretarica gradonačelnika Cvetanovića.

Tajna njegovog uspeha nije on, već su to članovi njegove najuže porodice, a sve je skromno krenulo 1990. godine kada je supruga podigla kredit kako bi otvorili fotografsku radnju Bagdala – preduzeće za fotografsku delatnost Bagdala DOO Leskovac koja se vodila na Jankovićevog oca. Ona je ugašena 2010. godine, kada prestaje njegova fotografska karijera i kako to biva, uz pomoć tašte kupuje štampariju „Napredak“.

Kako navodi portal, koji je do detalja opisao „Razvojni put leskovačkog Bagdale“ u međuvremenu se razvodi, ženi Marijom i venčava ih Cvetanović, a firme samo niču i menjaju se.

– Prvo Bagdalino poslovanje koje se u medijima direktno povezuje sa gradonačelnikom Cvetanovićem jeste unosan posao naplate parkiranja kada je firma „Parking i garaže d.o.o Leskovac“, koja je osnovana 20. januara 2020. godine a u vlasništvu Jankovićeve ćerke Ane Janković, kupila „Metroparking jug d.o.o.“za 100.000 evra. Gradski većnici su podržali odluku da ovo preduzeće u narednih 13 godina obavlja komunalne delatnosti održavanja javnih prostora za parkiranje i stacionarni saobraćaj na teritoriji grada. Zakonski zastupnik i direktor preduzeća je Nina Simonović, ćerka Dejana Jankovića Bagdale i kumče gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića – iznosi podatak Rešetka.

Sedište firme se nalazi na adresi Svetozara Markovića 60, a izdvojeno mesto je Tome Kostića 1 gde su i sedišta Bagdalinih preduzeća „Bagdala Profesionala“ i „Bagdale Investa“ sa adresom Tome Kostića 2.

Od ukupno osam preduzeća, trenutno su aktivna četiri.

U tekstu se na kraju zaključuje da dolaskom Srpske napredne stranke i Gorana Cvetanovića na vlast u Leskovcu, Bagdala se pojavljuje sa nekoliko  ljudi kao finansijer stranke i „dobrotvor“.

Podeli
Updated: мај 31, 2021 — 8:53 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *