PREMIJER LUKSEMBURGA SA DEČKOM DOČEKAO ANU BRNABIĆ I NJENU DEVOJKU

Srpska premijerka Ana Brnabić boravi danas i sutra u zvaničnoj poseti Luksemburgu, a dan uoči provela je u neformalnom druženju sa kolegom iz Luksemburga.

Premijer Luksemburga Gzavije Betel i njegov suprug arhitekta Gotje Destenej ugostili su u nedelju premijerku Srbije i njenu partnerku Milicu Đorđević u gradu Luksemburgu.

Betel je objavio na Twitteru fotografije.“Sutra ću zvanično ugostiti srpsku premijerku, a večeras Gotje Destenej i ja rado pozdravljamo naše prijatelje Anu Brnabić i Milicu i zajedno obilazimo grad Luksemburg”, napisao je Betel.

Betel je prvi premijer Luksemburga koji je otvoreno priznao da je homoseksualac. Trenutno služi drugi mandat u vladi, što je prvi put u svetu da je premijer koji je otvoreno priznao da je gej bude ponovo izabran.

Loading...

U vreme njegove prve vlade, omogućeni su istopolni brakovi. Zakon je usvojen sredinom 2014. godine, a stupio je na snagu 1. januara 2015. Destenej je svog izabranika zaprosio nakon usvajanja pomenutog zakona, a par se večao 15. maja 2015. godine.

Od 2017. godine, na dužnosti širom sveta su tek tri gej premijera – Leo Varadkar u Irskoj, Gzavije Betel u Luksemburgu i Ana Brnabić u Srbiji.

Podeli
Updated: 10 септембра, 2019 — 10:02 am

4 Comments

Add a Comment
  1. Ovo i ne zaslužuje komentar!

  2. Baš lep prizor, poučan za mlade generacije. Demografska slika Srbije se popravlja.

  3. I onda zlobnici kažu da smo najgori. Pa mi smo pored Luksemburga i Irske jedini u svetu shvatili da je to “ normalno „. Sve čestitke našem Predsedniku na vizionarskom podehvatu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.