Premijerka Ana Brnaba nas zavađa i sa Rusima

Savez za Srbiju ocenio je danas skandaloznom izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić tokom boravka u Londonu da se nada da će Rusija izgubiti preveliku političku težinu koju sada ima kada se bude razrešio kosovski problem i da će se odnosi sa Rusijom svesti na energetsku saradnju.

„Umesto aktuelne spoljne politike koja se po premijerki svodi na priznanje Kosova i slabljenje odnosa sa Rusijom, Srbija treba da neguje najbolje odnose kako sa svojim susedima, tako i sa EU, SAD, Kinom i Rusijom, kao jednim od naših najbližih partnera“, ocenio je SZS.

Kako je u saopštenju ocenio SZS, Brnabić vređa opoziciju, širi mržnju, ismeva izveštaj Evropske komisije o evrointegracijama Srbije i svojim neprimerenim izjavama ugrožava interese zemlje koju predstavlja.

Taj savez istakao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da prestane da se „igra države i da poverava najodgovornije poslove Vulinima, Stefanovićima, Vesićima, Gašićima, Šarčevićima i drugim nesposobnim kadrovima“.

„Nedela ovih ljudi ostavljaju ozbiljne posledice na državne interese i interese građana Srbije“, dodaje se u saopštenju.

Podeli
Updated: 19 јуна, 2019 — 2:58 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *