Preobraćena Čomić MUCAJUĆI PROGOVORILA: Nisam nadležna – Jesam nadležna (VIDEO)

Upitana zašto se nije oglasila posle uvreda koje je folk pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, uputio novinarki N1 Žaklini Tatalović tokom svog gostovanja na TV Pink, ministarka Čomić je rekla da je to „zato što je posao vladavine prava da taj posao uradi onaj ko je iz budžeta plaćen da to radi“.

“Saopštiti svoj stav mogu sasvim lako i jednostavno. Onda je problem ako vam se sviđa kad kršim svoje nadležnosti u jednom slučaju, da li će vam se sviđati u svakom drugom slučaju. Ovde je tema medij, kao što je u drugim slučajvemima verbalnih pretnji tema ministarstvo policije, ili u slučaju zlostavljanja neko državno ministarstvo. Ovde je tema medij, a članu Vlade je zabranjeno da komentariše kako mediji treba da rade, kao što je članu Vlade zabranjeno da komentariše sudske istrage i tužilačke postupke”, navela je ona.

Dodala je i da u okviru svoji nadležnosti može imati dijalog o odgovornosti onih koji su zaduženi da se u medijima to ne dešava.

Zahvalna kritičarima

Na pitanje koji su bili njeni motivi da prihvati ministarsku funkciji, Gordana Čomić je odgovorila da su oni očiti.

Srbiji treba ovakvo ministarstvo i ja ću pokušati da uradim sve iz plana Ministarstva. To su jedini motivi i razlozi (…) Nemam ništa da uputim kao poruku bilo kome zaintersovanom za moje odluke. Sve što ja imam da ponudim javnosti je rezultat koji će Ministarstvo imati za godinu dana ili neće imnati.

To je toliko jednostavno. Ja sam svesna količine kritika koja postoji samo zato što ovo Ministarstvo i ja u njemu postojim. I ja sam zahvalna tim i takvim kritičarima, zato što zajedno stvarmo šansu da primenimo Član 8 Zakona o javnom informisanju i medijima, jer je imenovano i postavljeno lice dužno da ćutke trpi kritike na svoj račun, poručila je Čomić.

Ovo nemušto saopštenje u kome sebe proglašava nadležnom i moralno odgovornom, pa onda odričući iz pravno formalnih razloga verovatno je posledica još prisutne zbunjenosti zbog preletanja pod Vučićevo okrilje. Kako je bilo kod ostalih preletača, verovatno će i Gordana usvojiti primeren napredni rečnik, i ubuduće vrlo brzo i efikasno odgovarati na pitanja, a da ništa ne kaže.

Podeli
Updated: новембар 16, 2020 — 5:14 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *