Pretučen organizator protesta zbog pomena SNS funkcionera


Foto: Strahinja Čirić, privatna arhiva

Organizator protesta u „Jedan od pet miliona“ u Negotinu, Strahinja Ćirić, napadnut je sinoć ispred svoje zgrade. Ćirić je zadobio teže telesne povrede glave i desnog oka, a kako je rekao za Insajder, tri osobe su ga sinoć nakon protesta „Jedan od pet miliona“ sačekali ispred zgrade i pretukli.

„Tri maskirana lica su fizički nasrnuli na mene bez ikakve prethodne rasprave. Prvo su me tukli rukama u glavu, a kada sam pao na beton jedan od njih me je udario nekoliko puta nogom u glavu nakon čega sam se onesvestio“, kaže Ćirić za Insajder.

On smatra da je razlog za napad njegov prošlonedeljni govor na protestu u kome je govorio o Zoranu Milojeviću Zelji, funkcioneru SNS-a iz Leposavića, koga je tom priliko nazvao „gospodarom Negotina“. Ćirić je u govoru rekao i da predsednik opštine Negotin treba da se povuče u korist svoje zamenice Merline Selenić, za koju je Ćirić istakao da je bliska Zoranu Milojeviću Zelji.

„Po mom mišljenju, prošlonedeljni govor u kom sam spomenuo Zelju je glavni uzrok za moje prebijanje. Ko su izvršioci stvarno ne znam, nosili su kapuljače“, kaže Ćirić, koji je inače član sindikata Nezavisnost.

On je čitav slučaj prijavio policiji, a u službenoj belešci u koju su novinari Insajdera imali uvid, Ćirić takođe ističe svoj govor na protestu kao motiv za napad.

Ćirićevo desno oko je skoro potpuno zatvoreno, a ima hematome na čelu i na potiljku.

Zoran Milojević: Ne znam ništa o napadu, u Negotinu radim za stranku

Zoran Milojević Zelja, funkcioner Srpske napredne stranke, u izjavi za Insajder kaže da je za napad na Ćirića saznao iz našeg pitanja, ističući da Ćirića ne poznaje niti zna da ga je pominjao tokom prošlonedeljnog protesta.

„Nemam pojma da se to uopšte dogodilo. Niko me nije obavestio. Prvi put čujem za Ćirića. U Negotinu sam poslednji put bio pre dva i po meseca, obavljajući posao za svoju stranku,“ kaže Milojević za Insajder.

Na pitanje šta su njegove stranačke aktivnosti u Negotinu, kao i zbog čega bi ga Ćirić nazvao „gospodarom Negotina“, Milojević odgovara da je u SNS-u zadužen za stranačke aktivnosti u tom delu Srbije, kao i da nije nikakav gospodar Negotina niti ima veze sa opštinskom vlašću.

„Ne pitam se ništa u Negotinu, bavim se samo strankom i sistemom svoje stranke. Ja sam u Izvršnom Odboru SNS-a zadužen kao koordinator za taj deo Srbije. Svako ima pravo da priča šta god hoće i da povezuje, ali ja nemam nikakve veze sa tim napadom. Ako se neko poziva na mene, to stvarno ne znam. Radim svoj posao časno i pošteno“, ističe Milojević za Insajder.

Ime Zorana Milojevića Zelje je više puta pomenut u vezi sa incidenatima tokom lokalnih izbora poslednjih nekoliko godina. Iako su ga napadnuti pripadnici opozicije više puta identifikovali kao napadača, nijedan od tih slučajeva nije se našao pred sudom, a među njima je i slučaj prebijanja i kidnapovanja opozicionog aktiviste Danila Bobića tokom izborne kampanje 2013. u Vrbasu.

Izvor: Insajder

Podeli
Updated: 15 марта, 2019 — 3:20 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Srbija ubrzano tone u mrak , postaje fešistička država u kojoj život sada malo vredi.Skoro da nema dana da nije iskrsao neki nasilnički napad. I kao po pravilu dolazi sa pozicija jednog centra.Da ne nabrajamo, svakh nedelju dana se u mnogim gradovima Srbije dešavaju protesti protiv vladajuće klike ne bez razloga. Sve što više i oštrije napreduju protesti odbarambena vojska SNS postaje žešća i nasilnička u bojazni da se vlast izgubi. Izgubljena vlast za sobom povlači duboke pravne analize. Prva ozbiljna analiza ganksterskog zakona o Beogradu na vodi, istraga ko u suštini finasira gradnju najskupljeg naselja u Evropi, na mestu gde svaki stručni analitičar ne bi zakopao lopatu da podiže višespratne zgrade na mulju i vekovnom đubrištu. Temaljenje zgrade je sluplje od konstrukcije objekta iznad temelja tako da ono što je u zemlji košta skuplje od dela iznad zemlje.Takvu idiotiju ne bi prihvato ni jedan normalan investitor.No kako se se sve više sumnja da radovima upravlja čovek za koga jedan književnik kaže da nije normalan, da mnogi stručni ljudi u oblasti psihijatrije kažu da je trajno stanje PARANOJE , to je moguće da se ova investicija realizuje po svaku cenu.I naravno, ako se desi da moraju da predaju vlast pod pritiskom narodnog gneva i protesta profunkcionisaće otkriće nezamislivih krivičnih radnji. Zato treba očekivati da će mrcvarenje oko ostavke Vučića trajati dugo, biti mukotrpno i teško. Sve dok bude na vlasti tužilaštva i sudovi neće biti u ulozi demokratskke vlast. Dešaveće se slučajevi gročanskog predsednikai poalveine, batine fantomske firme, polomljen hotel Šumadija, srušena Hercegovačka ulica. I dok sudovi rade sudije ne čitaju na primer da je čovek sa izgubljenom ličnom kartom primao platu u fiktivnom preduzeću i naknadu za topli obrok nekoliko godina.Naprosto, ni tužilac ni sudija ne smeju da ubodu iglu u pravu metu, u strahu da će nastradati kao pevac pred supu. Zemlja je u ludilu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *