Prevara radnika: Orbović je najbogatiji sindikalac na svetu, ima čak i hotele

Savez samostalnih sindikata Srbije, na čelu sa predsednikom Ljubisavom Orbovićem, otvorio je luksuzan hotel u Vrnjačkoj Banji, koji se zove „Lider S“.

Vrednost radova je, kako piše u ugovoru između saveza i izvođača radova, iznosila 1,2 miliona evra. Da stvar u nesvakidašnjem slučaju da sindikalac gradi hotel bude još zanimljivija – bivši vlasnici parcele na kojoj je hotel sagrađen tvrde da su ostali na ulici jer su ih prevarili izvođači radova.

Hotel „Lider S“ je smešten na najekskluzivnijoj lokaciji, uz sam centralni vrnjački park. Kategorisan je kao hotel sa tri zvezdice i raspolaže sa 23 luksuzno opremljene sobe.

Hotel, koji je u vlasništvu SSSS, napravljen je na placu porodice Pecić iz Vrnjačke Banje, sa kojima je isti izvođač „Agrana-Građevinar VB“ d.o.o. dve godine pre toga napravio ugovor da će na njihovom placu sagraditi stambenu zgradu, a oni bi zauzvrat dobili dva stana u toj zgradi. Međutim, kako priča za „Blic“ Dragana Pecić, oni su prevareni.

– Mi smo ugovorom iz 2009. godine investitoru Nebojši Spasiću, vlasniku firme „Agrana-Građevinar“, omogućili da on zemljište u katastru prevede na sebe kako bi mogao da počne da gradi. I tada počinje naša propast. Izgubili smo kuću, živim na selu u vikendici, i razbolela sam se od kancera – priča Dragana.

Pecići, nemajući predstavu šta će se graditi na njihovom placu, pre nekoliko godina dolaze u posed ugovora između istog investitora i SSSS, koji je sklopljen 2011. godine, i u kojem stoji da se na njihovom placu sada gradi hotel.

– Pozvala sam Ljubisava Orbovića, predsednika sindikata, ispričala mu da smo mi na toj parceli trebali po ugovoru da dobijemo dva stana, a da je sada tu hotel. Rekao je da je on taj plac kupio, da je mogao na njemu da napravi šta je hteo, i rekao da nema ništa sa nama. Odgovorio je da je to sada njihovo – priča ćerka Katarina Pecić.

Nebojša Spasić, vlasnik firme „Agrana-Građevinar VB“ d.o.o. rekao je da su Pecići bili upoznati da će on graditi hotel.

– Obavestio sam ih da sam sklopio ugovor sa SSSS, da će se graditi hotel i da će oni dobiti dva stana na drugoj lokaciji u Vrnjačkoj Banji. Oni su pristali na takav dogovor – tvrdi Spasić napominjući da se radi na rešavanju problema Pecića.

Orbović nije juče odgovarao na naše pozive.

Izvor: Rikošet

Podeli
Updated: мај 2, 2022 — 1:45 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Orbović je najveći lopov i prevarant i država treba da preidpita odakle je ukrao toliko para za ove malvarzacije SINDIKATA i izvrši pregled porekla Imovine i piszyi VUČIĆU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *