Preživeli iz Azov bataljona zovu Elona Maska u pomoć

Ukrajinska vojska, blokirana od strane ruskih snaga u čeličani Azovstal u Mariupolju, traži pomoć od osnivača Spejskiksa Ilona Maska.

Sergej Volina, komandant 36. brigade marinaca Ukrajine, objavio je relevantnu publikaciju na Fejsbuku.

On je naglasio da je napravio nalog na Tviteru samo da bi kontaktirao Ilona Maska.

„Ljudi kažu da dolazite sa druge planete da biste naučili ljude da veruju u nemoguće. Naše planete su jedna pored druge, jer ja živim tamo gde je skoro nemoguće preživeti. Pomozite nam da izađemo iz Azovstala u zemlju posrednika. Ako ne ti, ko onda? Dajte mi nagoveštaj“, napisao je Volina na Tviteru.

Takođe traži od svih da pomognu da Musk uvidi njegov apel: „Kažu da je njegov zadatak bio da inspiriše čovečanstvo, da natera ljude da veruju u nemoguće. Dokazao je da za njega nema nerešivih problema, da je sve moguće! On nikada ne odustaje kao mi! Potrebna nam je podrška nadčoveka!”

Kako je saopšteno, ruska vojska napada pripadnike Azova kod čeličane Azovstal sa avionima i artiljerijom. 10. maja, rusi su izveli 38 vazdušnih napada na Azovstal, uključujući četiri naleta strateških bombardera.

U Azovstalu se nalaze posljednji vojnici Azova pod konstantnim napadima, sa malim pristupom hrani i vodi, i ogromnim brojem ranjenika.

Podeli
Updated: мај 12, 2022 — 1:15 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Pozdravio te Mask i rekao da vama ni Bog vise ne moze pomoci. Sta ste trazili to ste i dobili

  2. Ostao vam je jedino jos Deda Mraz da mu se obratite za pomoc. Nemojte da se brinete sve ce biti u redu , Kadirovci vas cuvaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *