Prijava protiv Vučića zbog odsečenih glava

Nakon odrubljenih glava čije je fotografije na više televizija u Srbiji prikazao Aleksandar Vučić, ali i nakon kontinuiranog nastavka promovisanja nasilja u rijaliti programima koji se emituju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, članica Saveta REM (Regulatorno telo za elektronske medije) Judita Popović, izjavila je za Nova.rs da su podnete prijave.

– Ja sam sačekala prethodnu nedelju, da vidim šta se sa tim dešava i da li će reakcija biti, ali pošto je usledila velika tišina, prosledila sam REM-u, kao članica Saveta, sopstvenu prijavu koju sam ranije podnela – govori Popović za Nova.rs.

Kako kaže, reakcija za sada nema.

– Sutra ćemo imati sednicu Saveta kada ćemo raspravljati o tim, ali i o mnogim drugim važnim temama. Ima dosta toga na šta REM treba da obrati pažnju. Za sada nemam više informacija – rekla je Popović.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 6. marta prikazao uznemirujuće fotografije žrtava grupe Veljka Belivuka. Između ostalog, na jednoj se vidi i odrubljena glava jednom navijaču. Judita Popovič je nakon toga izjavila da je užasnuta prikazanim.

– Ako mene pitate kao građanku i kao članicu REM, ja vam kažem da bih pokrenula postupak. Da li će REM to i uraditi, čisto sumnjam. Ja sam manjina među članovima REM. S obzirom na to kako se do sada glasalo i pristupilo ozbiljnim problemima, ne očekujem da bi ostali članovi Saveta podržali moju inicijativu za pokretanje postupka po službenoj dužnosti. Ne mogu da prejudiciram, ali ostajem pri tome da bih ja lično sigurno reagovala kako je u nadležnosti REM. E sad, da li će REM uraditi to, veliko je pitanje – objasnila je Popović.

Prijava koju je sada podnela, kako kaže, odnosi se i na kontinuirano nasilje u rijaliti programima.

Podeli
Updated: март 16, 2021 — 10:01 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *