PRIMIO KINESKU VAKCINU Vlasta Velisavljević u bolnici, u teškom stanju

Glumac Vlasta Velisavljević (94) pozitivan je na koronavirus i trenutno se nalazi u bolnici.

– Čuvao sam se i još se čuvam. Gadno je kada imate neki problem druge vrste što se tiče zdravlja, pa onda zbog korone druge delatnosti u medicini ne rade ili sa smanjenim kapacitetom. Sve je donekle zatvoreno. Sada ne možemo da se kontrolišemo kao ranije. Ili možemo manje. Kao i ostali svet, tako se čuvam i ja. Svet se bori i ja zajedno sa svetom – rekao je nedavno glumac povodom teške situacije u celom svetu zbog pandemije koronavirusa.

Glumac Vlasta Velisavljević (94) 21. januara u Domu zdravlja Savski venac primio kinesku vakcinu protiv koronavirusa.

Velisavljević u razgovoru za Nova.rs kazao je da se preko eUprave prijavio za rusku vakcinu, ali da su mu medicinski radnici predložili da primi kinesku, sa čime se on složio.

Preko eUprave prijavio sam se za vakcinaciju. Nakon dva dana sam dobio telefonski poziv i neko me je izvestio da je moj zahtev prihvaćen i da dođem u Dom zdravlja Savski venac u osam sati ujutru. Tako sam i uradio. Pojavio tamo i sačekao svoj red. Bio sam najstariji od svih u Domu zdravlja.

„Ja sam se opredelio za rusku vakcinu, ali nisam mogao da je primim. Medicinari su mi rekli da ona ne može da se daje starijima od 76 godina, a ja imam 94. Rekao sam lekarima: ‘Hoću rusku zbog poznatog ruskog pisca i lekara Antona Pavloviča Čehova’. Mislio sam da će me razumeti, ali niko me, izgleda, nije razumeo. Malo sam se šalio. Iskreno da vam kažem, svejedno mi je koja je vakcina u pitanju. Bitno mi je da se zaštitim od koronavirusa i da budem zdrav“, ispričao je svoje iskustvo za Nova.rs čuveni glumac Vlasta Velisavljević, koji se 21. januara vakcinisao u Domu zdravlja Savski venac.

Podeli
Updated: март 19, 2021 — 12:50 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *