PRISTOJNA SRBIJA: Osuđen za kupovinu glasova, sad zajedno sa SNS

Narodni pokret Dinara-Drina-Dunav na predstojeće izbore u Novom Sadu izaći će na zajedničkoj listi sa Srpskom naprednom strankom.

Narodni pokret Dinara-Drina-Dunav na predstojeće izbore u Novom Sadu izaći će na zajedničkoj listi sa Srpskom naprednom strankom.

To je saopštio ovaj pokret, navodeći da je DDD sa Srpskom naprednom strankom sklopio politički dogovor o izlasku na prolećne izbore na zajedničkoj listi.

– Ova odluka je doneta u cilju daljeg razvoja i stvaranja kvalitetnijeg okruženja za život i rad svih stanovnika našeg grada, a i šire, i to bez obzira na versku, rasnu i nacionalnu pripadnost – saopštio je pokret predvođen Tomislavom Bokanom.

Loading...

U DDD su pozvali sve članove i simpatizere pokreta, ali i „prijatelje, graditelje, rodoljube, ratne veterane, domaćine, kumove“… da im se pridruže i da doprinesu „ostvarenju ubedljive pobede na izborima koji su pred nama“.

Da Bokan ima političkih ambicija videlo se jesenas kada su se u gradu pojavili plakati sa njegovim likom uz poruku „Ko je ko? Zna Novi Sad!“, dok je u jednom uglu pisalo „NS 2020.“ Deo javnosti je pomislio kako Bokan, koji je priznao krivicu na osnovu optužbi za trgovinu uticajem, imao gradonačelničkih ambicija, ali je lider pokreta DDD to tada demantovao za 021.rs.

Kako je objasnio, u toku je bio proces razgovora sa ljudima u Novom Sadu šta oni tačno žele, ukazujući na to kako aktivisti vladajuće stranke cepaju njihove plakate i dodajući da „Novi Sad ne zaslužuje vlast kakvu trenutno ima“.

Političke aktivnosti Tomislava Bokana i njegovog pokreta u oktobru prošle godine komentarisao je i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

Podsetimo, Tomislavu Bokanu suđeno je za slučaj kupovine glasova na majskim lokalnim izborima 2012. godine u Novom Sadu, ali je postupak obustavljen zbog zastarelosti krivičnog gonjenja. Naime, prema pisanju medija, postupak je obustavljen protiv prvookrivljenog Tomislava Bokana i još šest osoba, a sud je rešenje doneo 8. maja 2018, ekspedovao ga tri dana kasnije, a posle tog datuma stizali su još samo troškovnici advokata i podnesci.

Bokanu i drugima je suđeno zbog krivičnog dela davanje i primanje mita u vezi s glasanjem. U vreme lokalnih izbora 2012, on je predvodio izbornu listu Romske demokratske stranke, koja je tada bila deo vlasti u Novom Sadu, i preko svojih saradnika Slađane Rovčanin i Milovana Duvnjaka biračima je navodno davao od hiljadu do dve hiljade dinara da bi glasali za tu partiju.

Bokan se 2017. godine nagodio sa Tužilaštvom i pravosnažno je osuđen na 10 meseci kućnog pritvora zbog nelegalnog zapošljavanja 18 radnika u novosadskom „Vodovodu“, ali je tu kaznu služio bez elektronskog nadzora.

Podeli
Updated: 5 фебруара, 2020 — 7:40 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.