PRIZNANJE – NIŠTA NISAM URADIO: Službe su pratile advokata i pomogle u njegovom ubistvu (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć na RTS-u da su se poslednjih godina u Srbiji dogodila tri ubistva osoba koje su bile na „merama“, i da je u tome očigledno učestovao neko iz vrha vlasti. Kazao je i da su dve osobe direktno iz kriminogene sredine, a treće je jedan advokat koji je zastupao takva lica, i da su svi bili na merama nadzora, ali nije precizirao ko su oni. U poslednjih nekoliko godina dogodila su se dva ubistva advokata, Vladimira Zrelca i Dragoslava Miše Ognjanovića, a predsednik nam je, svesno ili nesvesno, otkrio da su pripadnici MUP-a ili BIA gledali likvidaciju jednog od njih dvojice i apsolutno ništa nisu preduzeli.

Predsednik Srbije sinoć je rekao i da je neko iz vrha vlasti pomagao kriminalcima u izvršenju tih ubistava, i da ne optužuje nikog, već samo iznosi činjenice da im je neko iz vlasti pomogao makar i nečinjenjem.

“Nije normalno da vi pratite nekoga čoveka, a da se pravite da ne vidite da treće vozilo prati tog čoveka. Takve stvari neće moći da prođu nekažnjeno. Ti ljudi koji su na bilo koji način pomagali kriminalce biće pohapšeni. Imamo dokaze”, rekao je predsednik Vučić uz napomenu da “oni znaju tačno o kome se radi”.

O kom se ubijenom advokatu konkretno radi Vučić nije precizirao, ali je znatan deo javnosti stekao utisak da je govorio o Miši Ognjanoviću, čija likvidacija do danas nije rešena.

Advokat Ognjanović, podsetimo, ubijen je u julu 2018. godine ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu, dok je njegov kolega Vladimir Zrelec teško ranjen u decembru 2015. godine na Vračaru, da bi tri nedelje kasnije preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Da je Vučić u jučerašnjoj “ispovesti” mislio na Ognjanovića, smatra i advokat Borivoje Borović.

Podeli
Updated: март 21, 2021 — 12:31 am

1 Comment

Add a Comment
  1. TO SU VUCICU SVE TVOJI KRIMINSACI KOJE SI TI ORGANIZOVAO, A PRAVIS SE BLESAV DA TI NISTA NEZNAS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *