PRODAJA BEBA – Lekari sakrili telo umrle bebe I ne daju roditeljima! Za njih je beba medicinski otpad (VIDEO)

OŠTEĆENI RODITELJI

Lekari kriju i ne daju roditeljima telo umrle bebe! Za njih je beba medicinski otpad! “Da li je čuvaju za neki ‘štek’, da je daju drugim roditeljima kao dokaz da im je beba umrla?”


Gužva u bolnici zbog nerazjašnjene smrti bebe Džesike Floranović (23). Bolnica tvrdi da je beba mrtvorođena i da će je sahraniti kao medicinski otpad


Porodilište u Petrovcu na Mlavi našlo se pod lupom policije i tužilaštva posle prijave koju su podneli poslednjeg dana stare godine David Nedeljković iz sela Ranovac i Udruženje “Za istinu i pravdu o bebama”.

Tu je Davidova supruga Džesika Floranović (23) rodila, po rečima lekara, mrtvu bebu, čije posmrtne ostatke ne žele da im daju, pišu Novosti online.
– Doveo sam suprugu u bolnicu 26. decembra zbog bolova, da se porodi.

Loading...

Bila je u četrdesetoj nedelji trudnoće. Uradili su joj ultrazvuk i CTG, sve je bilo u redu. Uveče me je pozvala i rekla da beba nema otkucaje srca. Odjurio sam u bolnicu.

Dežurno osoblje je ponavljalo da pitam šta se desilo lekara koji ju je primio, a koji je odavno otišao kući – kaže David.
Džesiki su rađena ukupno tri CTG-a. Na prva dva vidi se da je beba živa, a razmak između njih je neuobičajeno dugačak – 15 sati. U međuvremenu Džesika potpisuje saglasnost za carski rez, jer beba leži poprečno. Treći CTG pokazuje da nema tonova.


– Džesika nam je rekla da joj je lekar probušio vodenjak tek 28. decembra, a da je plodova voda bila bistra, a ne zelena kao kod mrtvog ploda – kaže Radiša Pavlović, predsednik Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama” i član Vladine Komisije za nestale bebe.


Lekari kriju i ne daju roditeljima telo umrle bebe! Za njih je beba medicinski otpad! “Da li je čuvaju za neki ‘štek’, da je daju drugim roditeljima kao dokaz da im je beba umrla?”


Slučaj su odmah prijavili policiji, jer bolnica ne želi da da bebu roditeljima, uz obrazloženje da nije živorođena, pa se zato tretira kao fetus, koji će biti uništen kao medicinski otpad.


– Fetus je do 26. nedelje, a u četrdesetoj je beba. Želimo da se uradi obdukcija na beogradskom Institutu za majku i dete, prvo da se vidi da li je to uopšte Džesikina beba, ili možda imamo slučaj krađe. Drugo, ukoliko jeste i ako je mrtvorođena zašto je ne daju porodici? Da li je čuvaju za neki “štek”, da je daju drugim roditeljima kao dokaz da im je beba umrla? Ili je samo u pitanju lekarska greška, ili su lekari čekali novac da je porađaju pošto je italijanski osiguranik – kaže Pavlović.


DOKTOR – SVEDOK
Na Džesikinoj otpusnoj listi navodi se da je imala visokorizičnu trudnoću. Po rečima Pavlovića, ginekolog koji joj je vodio trudnoću ovu demantuje i spreman je da svedoči.

Izvor: Novinar.rs

Podeli
Updated: 13 фебруара, 2020 — 8:06 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Roknes doktora,babicu,pravnoka jebes 25 god robije,da vidis kako bi se drugi usrali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.