Profesor Karapandža: Siniša Mali je doctor koliko i doktor Dre ili Nele Karajilić (VIDEO)

Profesor Evropske škole za biznis u Nemačkoj Raša Karapandža kaže za N1 da očekuje da Etička komisija FON-a donese odluku da je doktorat Siniše Malog plagijat i da mu on bude oduzet. Karapandža kaže da ima dokaza da je više od 40 posto tog doktorata plagirano, a ne samo 6,97, koliko je ranija odluka komisije FON-a. “Siniša Mali može da bude doktor koliko i Doktor Dre ili Dr Nele Karajlić, on akademsko zvanje nema”, kazao je Karapandža.

Kao “Dan D” označen je 4. novembar ove godine za temu koja je već godinama prisutna u našem društvu. Radi se doktorskoj disertaciji sadašnjeg ministra finansija Siniše Malog i roku do kojeg bi trebalo da se izjasni Beogradski univerzitet nakon što je zgrada Rektorata bila 12 dana pod blokadom jedne grupe studenata. Među prvima, ako ne i prvi koji je pokrenuo temu ovog doktorata je profesor Raša Karapandža koji ga je opisao kao jedan od najgorih plagijata sa kojim je srpska javnost imala prilike da se do sada susretne. Vlasnik Pinka Željko Mitrović napao je profesora Karapandžu da osporava doktorat Malog, jer je upravo Siniša Mali sprečio da kompanija u kojoj je profesor Karapandža suvlasnik proda softver Komercijalnoj banci. Nakon toga usledili su udari tabloida.

“Ja očekujem da će tog 4. novembra Malom biti oduzet doktorat, jer je plagijat te vrste, da ukoliko bi se legalizovao, studiranje na Beogradskom univerzitetu bi postalo besmisleno, svi studentski radovi bi bili besmisleni…Siniša Mali je od reči do reči iskopirao više od 70 stranica doktorata, ilustracije, čak i stil slova. Ja ću, ako komisija ne bude proglasila plagijat, objaviti još dokaza iz tog rada koje komisija nije uzimala do sada u razmatranje”, izjavio je Karapandža u Novom danu.Profesor Karapandža kaže i da to nije najgori plagijat sa kojim se srpska javnost susrela, već da je situacija “još gora”.

“Situacija je čak i mnogo gora, rad Siniše Malog je gori od eseja koji deca pišu u osnovnoj školi. A u osnovnoj školi ako bi prepisali toliko procenat satsava, dobili biste negativnu ocenu. Do sada, od tih plagijata koji su javno proučavani, nezvanično, na društvenim mrežama, pojavljuje se informacija da je jedino doktorat Aleksandara Šapića proglašen za plagijat i da mu je već oduzet. Mediji doduše o tome nisu izvestili, ali se o tome priča…Doktorat Siniše Malog je gori od plagijata Šapića”, ocenio je Karapandža.

Loading...

Razlika između afere u vezi sa doktoratom Šapića i onog Siniše Malog je, kaže Karapandža, što mu, kada je prozivao Šapića i DS bog plagijata, niko nije pretio.

“Kada se pojavila afera sa doktoratom Šapića, ja sam ga prozivao, on me je tada blokirao na Tviteru, prozivao sam i članove DS-a, većina me je ignorisala. Ali je dvoje poslanika te stranke na GO DS-a zatražilo da se o tome razgovara. I ja nisam dobio nijednu pretnju, nisu me razvlačili po tabloidima, niko nije tražio moj otkaz. U tome je razlika”, kazao je Karapandža.

Na pitanje koje je još doktorate proučavao, a da su sporni, Karapandža navodi da ih ima, ali da se javnost nije bavila njima, jer nisu u pitanju poznate ličnosti.

“Ja sam gledao Šapićev, doktorat Nebojše Stefanovića i Siniše Malog. Doktorat Malog je ubedljivo najgori što se količine kopiranja tiče”, kazao je Karapandža.

Podeli
Updated: 4 октобра, 2019 — 5:59 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.