Pronađeno oružje kojim je pucano na srpsku decu, uhapšen pripadnik tzv KBSa

Nakon ranjavanja srpskih dečaka u Gotovuši kod Štrpca, Srbi su blokirali put i najavili blokadu dok se napadač ne privede.

Podsećamo, dvojica srpskih dečaka ranjeni su danas kod Štrpca kada je na njih iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

Okupljeni Srbi su naveli da će blokada trajati sve dok se napadač na srpsku decu na uhvati, a situacija je trenutno izuzetno napeta.

Policija pronašla oružje kojim je pucano na srpske dečake

Regionalna policija u Uroševcu je nakon hapšenja A.K, osumnjičenog za ranjavanje dva dečaka, saopštila i da je pronašla oružje kojim je najverovatnije izvršeno krivično delo.

Osim tragova, policija je zaplenila i automobil iz kog se veruje da je osumnjičeni pucao na dečake.

Milošu izvađen metak

Miloš je pogođen u šaku, ali srećom, kako je moglo da bude, dobro je. Lekari su mu izvadili metak iz šake i obradili povredu i on se sada dobro oseća, rekao je za Kurir njegov otac Zvonimir. Kako kaže, Miloš je zadržan na bolničkom lečenju. „Upravo idem da mu kupim i odnesem nešto da pojede. Iako je u šoku i ne može da veruje šta se desilo dobro se oseća. Nadam se da će i sutra da bude dobro i da će moći da ide kući“, kazao nam je Zvonimir.

Osumnjičeni dao izjavu novinarima

Osumnjičen za napad na dvojicu srpskih dečaka, Kurtaj, rekao je albanskim novinarima da se oseća nevinim u vezi sa slučajem sa kojim dovodi u vezu. Indeksonlajn ga je kontaktirao nekoliko minuta pre nego što se predao policiji.

Isti je čekao policijsku patrolu u mestu u Prevalac.

„Upravo su došli“ (policija)“, kaže za „Indeksonlajn“.

Doktor o stanju ranjenih srpskih dečaka: Jedan ima metak u nadlaktici, drugom je u šaci

Ranjenima Stefanu Stojanoviću i Milošu Stojanoviću u napadu u Gotovuši pružena je lekarska pomoć u obližnjem Domu zdravlja, a onda su upućeni na odeljenje hirurgije u Gračanici.

„Mali dečak je pogođen u predelu nadlaktice. Šaljemo ga u Gračanicu, jer je metak ostao u ruci, drugi momak je poređen u šaku, i njemu je ostao metak, šaljemo ih na odeljenje Hirurgije. Deca su pod stresom, videćemo šta će biti“, kazao je doktor u ambulanti gde je deci ukazana lekarska pomoć.

„Izašli smo da se slikamo, iz auta je pucano na nas, evo u ruku sam pogođen“, kazao nam je uznemireno Miloš Stojanović. Drugovi povređenih mladića, uznemireni i pod stresom prisećaju se incidenta.

Jedan od njih preneo je da su išli po badnjak i da kada su u selu stali da se slikaju čovek iz automobila je otvorio prozor i pucao na njih.

„Sve se desilo na ulazu u selo. Odmah su pobegli“, kazao je ovaj mladić.

Pripadnik KBS

Kosovski mediji prenose da je A.K. je navodno pripadnik takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga.

Osumnjičeni je odveden u Uroševac na ispitivanje.

Albanski mediji na KiM objavili su fotografiju A.K. (33) koji je osumnjičen da je oko 15 sati pucao na srpske dečake koji su nosili badnjak kod Štrpca.

A.K. je uhapšen 20 kilometara od mesta pucnjave u mestu Prevalac.

Prva izjava ranjenog mladića

„Išli smo po Badnjak kao i svake godine. Izašli smo na put da se slikamo, posle slikanja naišao je auto ne znam koji, ispalio je metak, pogođen sam u ruku. Verovatno se radi o Albancima, nismo još sigurni. Odmah su pobegli posle pucnjave, nestali su“, ispričao je za Kosovo online ranjeni mladić.

Njegov drug, jedan od momaka koji je išao da po tradicionalnom običaju donese badnjak u svoj dom, objasnio je kako je izgledala sama pucnjava:

„Stigli smo u selo, na ulazu smo stali da se slikamo, tada je došao čovek, spustio prozor, izvadio pištolj i pucao na nas. Pogođena su moja dva druga i odmah su pobegli „, rekao je jedan mladić grleći drugog dečaka, obojica su sedeli ispred bolnice vidno uplašeni.

Ozbiljno povređeni

Dvojica Srba, Stefan Stojanović (11) i Miloš S. (21) ozbiljno su povređeni i lekari upravo dijagnostikuju tačan stepen njihovih potvrda, rekao je dr Bratislav Lazić iz KBC Gračanica, prenosi Kurir.rs. „Oni su upravo stigli kod nas na kliniku i trenutno su u fazi obrade. Sama činjenica da su im povrede nanete vatrenim oružjem, one su ozbiljne, ali bi bilo neozbiljno sada davati konkretne prognoze. Dalji tok lečenja moraće da sačeka da se završi dijagnostika“,kazao je on za Kurir.

Podsetimo, dvojica Srba, Stefan Stojanović (11) i Miloš S. (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

Oni su zadobili prostrelne rane, jedan dečak (11) je pogođen u šaku a mladić (21) u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi.

Podeli
Updated: јануар 6, 2023 — 9:34 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. proterati sav taj smrad sa ovdasnjih prostora i onako se samo kriminalom bave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *