PUTIN: Sa satanistima više nema pregovora, igrali smo se 7 meseci! Ide se do kraja!

U svom današnjem govoru Vladimir Putin je nazvao ukrajinske zvaničnike „satanistima“ koji su „ignorisali upozorenja Rusije“.

– Rusija je više puta dala šansu komandi satanista da se dozovu pameti. Ali nas nisu čuli, ili su nas ignorisali. Sada će sve biti drugačije, mi ćemo sad diktirati uslove – rekao je Putin.

Uvođenje ratnog stanja na teritoriji Hersonske oblasti uprostiće vojnicima ispunjavanje borbenih zadataka, „s nacistima više neće biti nikakvih razgovora“, izjavio je zamenik šefa regionalne administracije Kiril Stremousov.

– Situacija je prešla u drugi pravac, završili smo te razgovore. Uvođenje ratnog stanja će pojednostaviti neke zadatke vojnika. Više nećemo igrati igre koje smo igrali, praktično, sedam meseci. S nacistima više nikakvih razgovora neće biti – rekao je Stremousov za ruski „Prvi kanal“.

Uvođenje ratnog stanja po zakonima Rusije omogućiće brže reagovanje na vojne izazove, rekao je za Sputnjik šef predstavništva Luganske Narodne Republike u Rusiji Rodion Mirošnik.

– Ograničenja u vezi s ratnim stanjem u LNR su i ranije postojala na našoj teritoriji prilično dugo, samo što su bila uvedena na osnovu zakonodavstva LNR, a sada se ratno stanje uvodi već u skladu s ruskim zakonodavstvom i tu je važna veza: ratno stanje na ‘novim teritorijama’ predstavlja dodatna ovlašćenja za vršioce dužnosti rukovodilaca teritorija – koordinacioni savet na čelu sa Vladom Rusije – rekao je Mirošnik.

On je precizirao da taj lanac mora biti maksimalno efikasno iskorišćen za potrebe vojnih dejstava, obezbeđivanja vojske i rešavanje humanitarnih problema stanovništva teritorija na kojima je proglašeno ratno stanje.

Podeli
Updated: октобар 21, 2022 — 1:32 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *