Rade Panić: Vakcina koju Vučić kupuje je u EKSPERIMETNTALNOJ FAZI – BIĆEMO ZAMORČIĆI

Mogućnost stvorena Zakonom o izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti da ministar zdravlja odredi obaveznu vakcinaciju za određene grupe stanovništva je apsolutno nedopustiva u ovom trenutku zato što je vakcina u četvrtoj fazi ispitivanja. Ona nije potvrđena i nije dobila odobrenje za korišćenje kaže predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić.

Postavlja se pitanje, da li neko u Srbiji planira da proda određene, a u ovom momentu najvažnije grupe stanovništva? Da li neko pokušava da proda naše telo i naše zdravlje za ispitivanje vakcine u četvrtoj fazi? Dakle, onog trenutka kada vakcina dobije sva potrebna ovlašćenja i od Evropske agencije za lekove i od Američke agencije za hranu i lekove, i kada budemo videli da se primenjuje na njihovom stanovništvu, onda se slažemo sa ovakvim izmenama zakona, pre toga ne.

A naročito ne davati ovakvu moć u ruke ljudi koji su prethodnih sedam godina, mislim najpre na ministra Lončara, krajnje zloupotrebljavali svoju poziciju moći i odlučivanja o organizovanju i sprovođenju zdravstvene zaštite – kaže dr Panić.

Prema njegovim rečima, vlast svesno obmanjuje građane i manipuliše podacima koji su od značaja za zdravlje svih građana.

– Ono što me u ovom trenutku jako plaši jeste da ova vlast obmanjuje građane i da se manipuliše informacijama od javnog značaja po zdravlje i život građana. Dakle, od izborne kampanje, kada su se zlonamerno skrivali podaci o broju obolelih, do toga da predsednik, pozivajući se na ugovor o 1,8 miliona doza vakcine koji pravna lica ne mogu da iznose u javnost.

Preko toga kaže da će određene grupe medicinskih radnika dobiti vakcinu. Onda tu imamo dr Kona koji kaže da neće svi zdravstveni radnici primiti vakcinu, već određene grupe, a potom policija i vojska – kaže dr Panić.

Ove izmene zakona bi bile prihvatljive kada bi se radilo o pouzdanim vakcinama i dobavljačima, što ovde nije slučaj.

– Da se radi o Torlakovim vakcinama, i o Agenciji za lekove i medicinska sredstva, onda bismo mogli da prihvatimo ovakav Zakon, jer bismo znali da se temelji na naučnim činjenicama uvažavajući prvenstveno struku, jer jedino struka u ovom trenutku može da radi na epidemiji – naglašava.

Pročitajte više o ličnosti ministra zaduženog za zdravlje Republike Srbije.

Podeli
Updated: новембар 14, 2020 — 5:05 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *