RATNO STANJE – PUCNJAVA U KRNJAČI: Migrantska pobuna uz uzvike Alahu Ekber! (VIDEO)

Ministar odbrane izjavio je da su migranti danas pokušali da se probiju iz kampa u Krnjači. Nakon čega je usledila pucnjava.


Prva brigada Vojske Srbije primila je najveći udar kada je reč o zarazi koronavirusom, ali je i bila prva na udaru, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Kaže da su pripadnici ove brigade pomagali hiljadama građana Srbije koji su se vraćali u svoju zemlju, i upravo su se tada dešavali kontakti sa zaraženima.

Loading...


– Bez obzira na svu zaštitu, zaraza se desi, tako vidimo da ima zaraženih i među policajcima, medicinskim radnicima. Uprkos tome što je brigada primila udar, borbena gotovost naše vojske nije umanjena nimalo – kaže ministar.
Podseća da je Vojska Srbije jako važna u ovim trenucima, da ona obezbeđuje sve važne zdravstvene centre, gerontološke centre, granične prelaze i migrantske kampove – kaže ministar, dodajući da, pored svega, Vojska vodi računa i o svakodnevnom životu, pa tako vrši dezinfekciji javnih površina, ulica, zdravstvenih centara…


Ministar je izjavio da je u centru za migrante Krnjača, u Beogradu, vojnik ispalio tri hica u vazduh kao upozorenje kada je veća grupa migranata pokušala da pobegne, posle čega su se oni povukli.

– Vojska obezbeđuje centre gde su migranti smešteni, praktično u karantinu, i ne smeju da ih napuštaju. Zna se kada, po zakonu, vojnici upotrebljavaju oružje – rekao je Vulin, govoreći o incidentu.


On je rekao da je sve urađeno u skladu sa pravilma službe i podsetio da u vanrednom stanju Vojska Srbije obezbeđuje migrantske centre.

– Migranti ne mogu da izlaze iz centara napolje, to ponekad izaziva kod njih nervozu, ali mi na prvom mestu vodimo računa o građanima Srbije. Nema izlaska, to je naređenje, dok se ne promeni, oni će biti u migranskim kampovima gde imaju sve što im je potrebno – rekao je Vulin.


Primljeni su dobili su sve, medicinsku negu nije korektno da njih 150 viče Alahu Ekber – konstatovao je Predrag Sarapa, sa čime se složio i ministar.

Podeli
Updated: 10 априла, 2020 — 4:07 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Hahahahahaha….nas vrhovni komamdant…hahahaha

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.