Ravnozemljaši prave ekspediciju na Južni pol, žele otkriti „ivicu sveta“

Sve je više onih koji veruju u teoriju o ravnoj zemlji, te organizuju konvencije, snimaju videe, prave sastanke i razgovaraju o tome kako uveriti sve ljude da je zemlja ravna ploča. Njihova najnovija odluka jeste poseta Antartiku i otkrivanje ivice svieta.

„Ne verujemo da nešto može pasti sa ivice zemlje, jer mnogo ljudi misli da smo u nekom obliku polu kugle, te da su zvezde, sunce i mesec unutar te polu kugle sa nama. Veoma su visoko, ali su unutra sa nama. Tako da nema šanse da nešto može pasti sa planete“, rekao je Robi Davidson, jedan od organizatora ekspedicije, prenosi Forbes magazin.

Njihov plan jeste da dođu „do kraja“ Antartika i na taj način dokažu da postoji ivica sveta, tj mjesto gde se sve završava. Prema njihovim navodima, kapetan Kuk je 1773. godine došao do velikog zida leda na Antartiku i nije mogao naći put oko njega.

Plovio je danima i prošao više od 96 hiljada kilometara tražeći rupu u zidu kroz koju može proći na drugu stranu, ali je nikada nije pronašao. Ledeni zid je bio jako velik i nije mu se nazirao kraj. Upravo zbog ove ekspedicije i onima sličnim njoj, oni veruju da ne postoji ništa sa druge strane zida, odnosno, da se tu nalazi ivica.

Još uvek nije određen tačan datum ekspedicije, a mnogi željno iščekuju rezultate jer će oni iznova pokrenuti mnoge debate u ravnozemljaškim grupama.

Izvor: Forbes

Podeli
Updated: 21 марта, 2019 — 2:28 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *