REM objavio podatke građana koji su prijavili spot SNS

Regulatorno telo za elektronske medije je u zvaničnom odgovoru građanima koji su uputili prijavu povodom emitovanja promotivnog spota Srpske napredne stranke objavilo 189 imejl adresa podnosilaca prijava, saopštila je danas Crta.

Na ovaj način lični podaci, vidljivi iz mnogih adresa, postali su dostupni bez pristanka osobe na koju se oni odnose, upozorila je ta organizacija.

Crta je podnela prijavu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kako bi sproveo nadzor nad REM i utvrdio da li su na ovaj način povređene odredbe zakona kojima se uređuje obrada podataka o ličnosti.

POVEZANE VESTI
Objavljen spot za kampanju „Budućnost Srbije“ (VIDEO)
Na adresu REM pristiglo je više od 900 prijava u okviru akcije #ProbudiREMkoju je Crta pokrenula povodom emitovanja promotivnog spota SNS van predizborne kampanje u okviru informativnog programa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Loading...

REM je doneo odluku da je emitovanje spota u skladu sa zakonom i odbacio sve prijave kao neosnovane.

Crta je uputila apel Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine da preispita kvalitet rada REM zbog donete odluke, ali na sednici održanoj 13. februara Odbor nije razmatrao dopis Crte, navodi ta organizacija.

Podeli
Updated: 16 фебруара, 2019 — 9:57 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.