REM regionalne televizijske frekvencije dodelio medijima bliskim naprednjacima

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) nakon skoro godinu dana dodelio je deset regionalnih televizijskih frekvencija i osam dozvola za medijske usluge radija, a Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je da su dozvole dodeljene uglavnom medijima koji su po vlasničkoj strukturi ili uređivačkoj politici bliski vlastima.

Deset televizijskih dozvola za regionalno emitovanje po različitim zonama pokrivenosti dobili su „SOS kanal plus“ iz Beograda, RTV Pančevo, „Vranjska plus“, Kopernikus Cable Network iz Niša, Novosadska TV, „Zona Plus“ iz Niša, RTV Šumadija iz Arandjelovca i Udruženje za informisanje „Rom pres“ iz Niša.

UNS navodi da je suvlasnik firme Kopernikus Cable Network iz Niša poverenik SNS za taj grad Zvezdan Milovanović.

On je, takodje, i brat biznismena Srdjana Milovanovića koji je u decembru kupio od Antena grupe televizije Prva i O2, koje imaju nacionalnu frekvenciju.

To udruženje je dodalo da su dve frekvencije dodeljene biznismenu Radoici Milosavljeviću, koji je pre tri godine za ukupno 280.000 evra kupio osam televizija širom Srbije, dok su dve frekvencije dodeljene i televizijama bliskim aktuelnom direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću, odnosno njegovom sinu Vladanu.

Izvor: Beta

Podeli
Updated: март 22, 2019 — 12:27 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *