Rodžer Voters: Hamas ima moralnu obavezu da pruži otpor Izraelu

Britanski rok muzičar Rodžer Voters smatra da je Hamas bio „moralno obavezan da se odupre okupaciji“ 7. oktobra i optužio Izrael da „izmišlja priče“ o terorističkom napadu, prenosi „Dejli mejl“.

Jedan od osnivača „Pink Flojda“, koga suoptuživali za antisemitizamjer podržava Palestince, rekao je gostujući u podkastu „Rambl sistem apdejt“, da mu je „nešto veoma sumnjivo“ u tome što Izrael nije shvatio da ih Hamas napada.

„Zar nisu čuli buku kada su digli u vazduh, šta god je trebalo da dignu u vazduh, da bi prešli granicu“, pitao je.

Voters, koji je rekao da je „protivnik čitave cionističke vežbe“, rekao je da je Hamas „apsolutno pravno i moralno obavezan da pruži otpor“.

„Ne znamo šta su uradili, ali da li je bilo opravdano da se odupru okupaciji? Da! To je Ženevska konvencija – oni su apsolutno pravno i moralno obavezni da se odupru okupaciji od 1967. To je obaveza“, rekao je i dodao da osuđuje ratne zločine „ako su počinjeni“.

On je napomenuo da su Izraelci objavili koliko je ljudi stradalo tog dana i ko su bili te da su prvih 400 žrtava bili izraelski vojnici što, kaže, „nije ratni zločin“

„Naravno da to ne osuđujem, ali Izraelci su to naduvali preko svake mere izmišljajući priče o odsecanju glava bebama“, rekao je Voters.

„Ne možete braniti državu Izrael u genocidu koji se dešava danas i sutra i prekosutra u Gazi“, poručio je.

Podeli
Updated: новембар 8, 2023 — 9:27 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *