Ruske kopnene snage sve bliže Kijevu (VIDEO)

Na satelitskim snimcima privatne američke kompanije Maksar Teknolodžiz Inc koji su danas objavljeni vidi se vojni konvoj koji se proteže preko 27 kilometara i ruske kopnene snage koje nastavljaju da se približavaju glavnom gradu Ukrajine, saopšteno je iz te kompanije.

Iz kompanije Maksar Teknolodžiz navode da je u konvoju koji je snimljen na istočnom prilazu aerodromu Antonov kako se kreće ka Kijevu, bilo više stotina oklopnih vozila, tenkova, artiljerijskih oruđa i vozila za logističku podršku, prenosi Rojters.

U međuvremenu, ukrajinska služba za specijalne komunikacije i informacije saopštila je večeras da se oko 20 helikoprera kreće sa teritorije Belorusije prema glavnom gradu Ukrajine.

– Iz Belorusje saopštavaju da je sa teritorije te zemlje ka Kijevu poletelo oko 20 helikoptera u poslednjih 10 minuta – kaže se u saopštenju objavljenom na Telegramu, prenosi državna ukrajinska agencija Ukrinform.

Rusko Ministarstvo obrane upozorilo je danas da će naneti udare po objektima Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) u Kijevu kako bi sprečilo informacione napade protiv Rusije i pozvalo ukrajinske gradjane da napuste obližnje teritorije.

Podeli
Updated: март 1, 2022 — 4:29 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *