SALVINIJEVA LIGA: Draga Greta, pogledaj malo srpsku decu na Kosovu njima je ukradeno detinjstvo!

Govor maloletnog detata koje nema završenu ni srednju školu u Ujedinjenim nacijama izazvao je brojna negodovanja širom sveta, dok neki ocenjuju da je u putanju instrumentalizacija dece zarad političkih ciljeva, drugi osuđuju razmaženost mlade Šveđanke.

Odbornika italijanske Lige u gradu Milanu i humanitarni aktivista Stefano Pavezi objavio je fotografiju srpske dece na Kosovu i Metohiji sa snažnom porukom, nakon agresivnog performansa Grete Tunberg političke aktivistkinje za klimatske promene iz Švedske koja je u toku govora u zgradi UN rekla da su joj svetski lideri navodno ukrali detinjstvo.

Iznad fotografije Pavezi je napisao:Draga Greta, blago tebi jer kada zaplačeš slušaju te te moćni ljudi u svetu, blago tebi da te primaju u Ujedinjene Nacije. Blago tebi da možeš da putuješ brodovima i prelaziš mora. Blago tebi kad možeš da plačeš i kažeš, „ukrali ste mi detinjstvo“, ali to su prazne reči.Blago onima koji žele da veruju „u nešto“ i saosećaju se sa vama aktivistima.

Na ovoj slici su deca iz osnovne škole u srpskoj enklavi na Kosovu, koji žive u oronulim kućama okruženi mržnjom onih koji bi želeli da ih oteraju sa njihove zemlje, oni su nasmejani, a u rukama drže kao poklon sveske koje vrede pola dolara.Jer draga Greta, dok ti okrećeš svet naglavačke, tvoji vršnjaci na Kosovu ne mogu da izađu iz enklava i nemaju vremena da u Ujedninjenim Nacijama o klimi, jer im je briga šta će da pojedu pre nego što odu naspavanja, najmoćnije članice UN su 1999. godine bombardovale njihove kuće i ubijale im roditelje.

Loading...
Podeli
Updated: 27 септембра, 2019 — 4:16 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.