Šapić napreduje: Kupio i renovira svoju novu vilu

Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd i novopečeni član SNS s funkcijom potpredsednika, kupio je kuću na Bežanijskoj kosi površine od 149 kvadrata. Kako se može videti na licu mesta, u toku su radovi na renoviranju tog luksuznog objekta.

Bivši lider pokreta SPAS, nekadašnji funkcioner DS, a odnedavno potpredsednik vladajuće SNS, na listu nekretnina koje poseduje pre pola godine dodao je još jednu stavku. Kao vlasnik nove nekretnine upisan je i u katastru.

Sudeći po njegovoj imovinskoj karti, on je pre oko pola godine kupio stan u elitnom delu Bežanijske kose. Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije piše da ta kuća ima površinu od 98 kvadrata, dok je u katastru nepokretnosti navedeno da je njena korisna površina 149 kvadratnih metara.

Po podacima s tog sajta, ta kuća ima podrum, prizemlje, prvi sprat i potkrovlje, a u katastru piše da ovaj, kao i ostali objekti u neposrednoj blizini, u trenutku gradnje nisu imali građevinsku dozvolu. Naznačeno je i da je pokrenut postupak za legalizaciju.

Na licu mesta vidi se da je u toku ozbiljno renoviranje tog objekta, a postavljena je i građevinska tabla, na kojoj je navedeno ime investitora (Aleksandar Šapić), adresa, odobrenje za radove, prijava, predviđeni datum početka i kraja radova.

Tabla je u međuvremenu prekrivena, a kako saznajemo, to je učinjeno nakon što je na društvenim mrežama objavljena njena slika, i to s adresom nove Šapićeve kuće.

U neposrednom susedstvu i Šapićev otac Miloš ima svoju nekretninu. Prema ranijim navodima Šapića za KRIK, tu živi i Nebojša Krkobabić, brat ministra Milana Krkobabića. To se može videti i u zvaničnom registru nepokretnosti.

Bez kazne za nelegalnu gradnju

Šapić je ranije, kršeći zakon, u Beogradu izgradio više nepokretnosti, ukupne površine od 525 kvadrata, i to u dvorištu vile u Zvečanskoj ulici. Tako je bez građevinske dozvole podigao sportski objekat od 286 kvadrata, bazen površine 56 kvadrata, pomoćni objekat od 38 kvadrata, kao i nadstrešnicu od 145 kvadrata.

Gradnja bez građevinske dozvole je krivično delo za koje je previđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora kao i novčana kazna. Osim toga, zakon predviđa i rušenje bespravnog objekta.

Za novog funkcionera naprednjaka ni jedna, ni druga zakonska kazna nije važila.

Inače, osim pomenutih nekretnina, Šapić u svom vlasništvu ima i kuću od 380 kvadrata, dvoetažni stan površine od 150 kvadrata i garažu od 48 kvadratnih metara. U svom vlasništvu ima i dva automobila marki “BMW x5” i “audi A6” iz 2004. i 2013. godine.

Kao predsednik Opštine Novi Beograd, mesečno zarađuje 123.703 dinara, kao beogradski odbornik 10.000 dinara, a kao osvajač medalja na velikim takmičenjima prima i nacionalnu penziju u iznosu od 128.712 dinara.

Od Đilasa do Vučića

Aleksandar Šapić je bio je jedan od najbližih saradnika Dragana Đilasa, tada funkcionera DS i gradonačelnika Beograda.

Postao je njegov pomoćnik 2009. i na toj funkciji je bio do izbora na mesto predsednika Opštine Novi Beograd, u junu 2012. godine.

Na istoj funkciji ostao je i posle izbora 2016. U međuvremenu je, nakon što je 2011. izabran za predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Beogradu, tu funkciju napustio dve godine kasnije, a 2014. napušta i Demokratsku stranku,

U redove naprednjaka ušao je 29. maja, ove godine, kada je na sednici Glavnog odbora izabran za potpredsednika SNS.

Izvor: Nova

Podeli
Updated: јун 19, 2021 — 2:41 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Beskučnici su dokaz da ti trebas na robiju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *