ŠAPIĆ: Vučić i SNS nikada nisu koristili ničije članove porodice u političkoj borbi

Aleksandar Šapić, predsednik GO Novi Beograd i lider Srpskog patriotskog saveza – SPAS, možda hoće, a možda i neće biti sledeći gradonačelnik Beograda; ono što je sigurno je da je čest gost političkih TV emisija.

Samo sedam dana posle gostovanja u Utisku nedelje pojavio se i u emisiji Hit tvit gde je branio čast svojih novih saboraca iz Srpske napredne stranke, te, između ostalog, izjavio:

„Može svako o Srpskoj naprednoj stranci da misli šta god, ona je imala i svojih i dobrih i loših strana. Ja mislim da ima istorijsku ulogu u poslednjih 10 godina i da je mnoge dobre stvari uradila, ali svakako da nije savršena“, rekao je Šapić i poentirao: „ali, nikada, ja barem nisam video, ni funkcioneri, ni visoki funkcioneri, niti Srpska napredna stranka, nikada nije koristila ničije članove porodice“.

Ne moramo ići daleko u prošlost – samo dve sedmice pre sastanka Šapića i Aleksandra Vučića na kojem je načelno dogovoreno „utapanje SPAS-a u SNS“, na sajtu Srpske napredne stranke je Nebojša Bakarec, član njenog glavnog odbora, objavio  saopštenje za javnost pod nazivom „Nasilje Dragana Đilasa“, svojevrsnu hronologiju porodičnog života lidera Stranke slobode i pravde:

„O ličnosti Dragana Đilasa svedoče slеdеće činjenice. Od prve supruge se razveo. Prvi brak je propao. Od druge supruge se razveo. I drugi brak je propao. Druga supruga i njеni roditеlji su ga optužili za užasno ponavljano porodično nasilje. Druga supruga ga je optužila za neverstvo, u periodu njene trudnoće. Pet godina kasnijе, žrtva, bivša supruga, je, verovatno zbog toga što je ucenjena, iznela tvrdnju da je lagala o tomе da je bila žrtva. Đilas je bio u nevenčanom braku sa ženom sa kojom je varao drugu suprugu. I taj treći, nevenčani brak je propao. Unazad nekoliko godina Đilas živi sam. Niko neće da živi sa njim. Čak ni Marinika. Prošle godinе Đilas je nabavio psa, da bi mogao da izlazi napoljе, tokom vanrednog stanja. Nabavio jе i mačku, iz markеtinških razloga, zbog toga što na fotografijama lepo izgleda kada Đilas mazi i psa i mačku. Uz to, niko ne može da kaže da Đilas nema ni kučeta ni mačeta. Ima.“

Bakarec je preneo  i  iskaze koje su policiji navodno dali bivša Đilasova supruga i njeni roditelji.

Možda Šapić nije video „saopštenje” jednog svog budućeg partijskog kolege, ali i drugi su se isticali godinama unazad.

Milenko Jovanov je u matru 2017. godine, tokom predizborne kampanje, javnosti uputio saopštenje pod naslovom „Najveća kriminalna banda je u okruženju Vuka Jeremića“.

„Najveća kriminalna banda u Srbiji danas je u okruženju Vuka Jeremića, a braćom Burgije, Paucima i drugim kriminalcima, kao i celokupnim narko tržištem u Srbiji, upravlja njegova žena, Nataša Jeremić“, napisao je tada potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Prijatelji valjda nisu isto što i porodica, ali je više porodica sigurno bilo pogođeno načinom na koji su predstavnici najveće partije ukazivali na slučaj samoubistva prijatelja predsedničkog kandidata Saše Jankovića.

Aleksandar Šapić, koji je  i sam bio predmet grubih saopštenja SNS-a, nije odgovorio na pitanja kojim je Istinomer pokušao da mu osveži pamćenje.

Porodični život političkih protivnika za SNS očigledno nije svetinja.

Izvor: Istinomer

Podeli
Updated: мај 20, 2021 — 6:37 pm

1 Comment

Add a Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *