Sarapa: Neću da budem krpa, SNS su ludaci i monstrumi (VIDEO)

„Psihijatrija je opasna stvar. Jedan Vučić hoće da bude Đinđić, Tomislav Nikolić bi da bude Tito, nekakav Nebojša Stefanović želi da bude doktor nauka. Kad sam išao u školu, diplome se nisu kupovale. Mediji u Srbiji ne postoje, političari odgovaraju na pitanja za koja znaju da će im postaviti. Ovoga nema nigde, kao da smo u Bijafri“, ovako je svojevremeno govorio novinar Predrag Sarapa. A sada, taj isti Sarapa je jedan od glavnih poslušnika režima Aleksandra Vučića, ima potpuno drugačije stavove, međutim intervju koji je dao 2014. godine podseća ga da je nekada drugačije razmišljao.

Predrag Sarapa je trenutno jedna od glavnih medijskih perjanica aktuelnog režima, na čijoj je strani od pomenute 2014. Do tada je posao radio profesionalno, u „Sarapinom problemu“ na Studiju B je postavljao pitanja koja zaista zanimaju građane, pa je upravo zbog takve otvorenosti njegova emisija bila i cenzurisana na pomenutoj televiziji.

Novinar je posle toga dao jedan intervju za TeslaVision TV, koji je uradio voditelj Zoran Pilot, i tom prilikom dao izjave koje pogađaju tačno u metu. Ali, to je bio onaj raniji Sarapa… A kako je taj raniji, slobodni Predrag Sarapa pričao?

Najpre je oštro kritikovao Aleksandra Vučića, tadašnjeg predsednika Tomislava Nikolića, kao i sadašnjeg ministra odbra Nebojšu Stefanovića.

– Ne možemo menjati identitete, to je psihijatrija. Psihijatrija je opasna stvar. Jedan Vučić hoće da bude Đinđić, jedan Tomislav Nikolić hoće da bude Tito, nekakav Nebojša Stefanović želi da bude doktor nauka. Hoću da vam kažem jednu stvar, ja sam išao u škole kada se nisu kupovale diplome – rekao je Sarapa, a zatim u nastavku intervjua i naveo:

– Ja ne znam šta ćemo da radimo sa tim ludacima. Vaspitanje, obrazovanje, da nešto uzmu da čitaju, a ne floskule, ne gluposti, ne bljuvotine, nego ozbiljno nešto da nauče pa da se ponašaju pristojno. Mislim da sam poslednja budala na ovom svetu kada tako pričam.

Zatim malo o tome šta ljudima koji su na vlasti nedostaje…

– Neću nikome da naudim, pa ni monstrumima kakvi su oni, čak ni majmunima i idiotima kao što jesu, degenericima i primitivcima i budalama. Ne želim da im naudim, oni su zreli za hospitalizaciju i za vaspitanje. Oni nisu prošli vaspitni sistem, odgojni sistem. Moraju da prođu kroz to, pa ćemo onda da pričamo.

Isticao je u tom intervjuu Sarapa da se često susretao sa pitanjima zašto se ne dogovori.

– Ogadili su mi jedan deo priče, jedan deo mog života. Kažu mi neki dragi prijatelji i prijateljice „Ti si ludak, ti si budala, što ne ideš da se dogovoriš?“ A oko čega da se dogovorim, ne znam kako da se dogovorim. I šta znači taj dogovor? Da budem krpa ili ne znam šta. I šta sutra? Kako sebe da pogledam u oči, kako da se probudim ujutru? Hoću da vam kažem nešto drugo, ne želim uopšte da se stidim sebe.

I na kraju, Sarapin zaključak da Srbija više nema medije.

– Ja mislim da Srbija više nema medije, ne postoje mediji, ne postoji novinarstvo. Koliko ja znam, a znam sve, dešava se nešto katastrofalno. Nekli ljudi tamo naručuju pitanja, onda neki novinari iz tamo neke redakcije dobiju od urednika pitanja, onda oni idu u konferenciju u Vladu, gde moraju da postave neka pitanja za koja im je rečeno da moraju da ih postave. Onda oni odgovaraju na pitanja za koja znaju da će im biti postavljena. Pa, to je nešto što ne postoji nigde na svetu, ovoga nema ni u Bijafri. Toga nema nigde, to je anticivilizacija – istakao je Sarapa.

Podsećanja kako se govorilo nekada.

Danas Sarapa na Pinku govori ovako

Podeli
Updated: децембар 20, 2020 — 3:01 pm

5 Comments

Add a Comment
  1. Sto vise prospes zuci u izjavi protiv rezima, sto vise izgovoris teskih kvalifikacija za najuze rukovodstvo, apsolutno te kvalifikuju za clana te stranke, jer gde ces bolji primer kako manipulisati sa takvim osobama, nego poslati poruku i siroj javnosti da cete mozda i vi biti drugi Sarapa, pa dobiti malo privilegija…

  2. Sta li ga je udarilo po glavi pa je dobio amneziju.

  3. Lova ,Lova ,Lova,ništa drugo !!!1

  4. Izvrnuta smrdljiva carapa, 8 dan.
    Zar je potreban bilo kakav komentar?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *