ŠARČEVIĆ: Nemamo pare za maske đacima, to će roditelji da plate

Krizni štab je odlučio da će maske biti obavezne u školama od septembra od kad startuje nova školska godina za osnovce i srednjoškolce, a na pitanje ko će obezbediti maske i sredstva za dezinfekciju, ministar je rekao da će roditelji sami morati da se snalaze i obezbede decu u tom pogledu, jer “država nema budžet za takve stvari”.

– To je “igra ogromnih brojeva” da država na dnevnom nivou obezbeđuje maske za 1,6 miliona učenika i studenata. Škole će nabaviti jednu rezervnu količinu maski što valja da se ima – rekao je, između ostalog, Šarčević.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da će roditelji obezbeđivati maske svojoj deci, ali i će škole morati da nabave određene rezervne količine.

– Već sam poslao uput Ministarstvu državne uprave i svim lokalnim samoupravama, da se sete da su one odgovorne kada su u pitanju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, jer oni plaćaju materijalne troškove. To su pismo već dobili da obezbede sve što je bilo preporučeno – rekao je ministar odgovarajući na pitanje ko će obezbeđivati maske.

Međutim, ostalo je nejasno koliko je zapravo učešće države u ovom opštem dopisu koji izgleda ima ulogu vše da „zamagli“ stvari.

Sve postaje još čudnije kada se sa ovom vešću uporedi podatak da je RTS na WC papir potrošio 230 miliona dinara.

Podeli
Updated: август 15, 2020 — 12:59 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *