Šarčević podivljao pred novinarima – Odgurnuo mikrofon pa rekao – NISTE NORMALNI (VIDEO)

Ministar prosvete Mladen Šarčević ponovo je verbalno napao novinare dok su ga pitali zbog čega se ni ministarstvo, ni rektorat Univerziteta u Nišu ne oglašava već skoro godinu dana o smeni troje dekana u tom gradu koji su kršili zakon.


Na podsećanje da je još u junu 2019. obećao da će obavestiti javnost, Šarčević je počeo sa verbalnim pretnjama i „prevaspitavanjem“.


Potom je gurao mikrofon N1, nazivajući našeg reportera siledžijom.
Ministar je i zabranjivao snimanje, prethodno prekinuvši konferenciju.


Kako je javio reporter N1, sve se dogodilo uoči predstavljanja okvira za izradu „Strategije obrazovanja i vaspitanja do 2027. godine“ za oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, u zgradi Univerziteta u Nišu.

Loading...


Na insistiranje novinara da dobiju odgovor na pitanje o dekanima, Šarčević je rekao: „Dobili bi odgovor da ste normalni, a niste“.
Šarčević je pre toga negirao da je novinarima tih medija još prošle godine obećao odgovor o razrešenju tri dekana zbog korupcije.


„Nisam vam obećao i nemojte da budete ‘navalantni’ jer nećete dobiti odgovor nikad više“, rekao je Šarčević vidno iznerviran.
Nakon što su novinari nastavili da insistiraju na odgovoru, Šarčević je nastavio razgovor u istom tonu.


„Zašto mi gurate to (mikrofon) u oči? Sklonite to da ne budem ja siledžija. Sramota ljudi, gde ste to naučili“, izjavio je pre ulaska u salu Univerziteta.

Podeli
Updated: 24 фебруара, 2020 — 7:10 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.