UVEDENE NOVE MERE: Ko radi, ko ne radi i do kada

Vlada Srbije je na preporuku Kriznog štaba juče usvojila nove nešto rigoroznije mere koje će važiti do 15. decembra. U 11 dana kozmetički saloni, tržni centri, ugostiteljski objekti… neće raditi vikendom, prehrambene radnje hoće do 21 sat, pijace do 15, a pozorišta i bioskopi do 17 časova.

Kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi, neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 ujutru, a radno vreme im kreće od ponedeljka do petka od 5 do 17. Dozvoljeno im je da obavljaju dostavu hrane non stop.

Tržni centri, prodavnice garderobe, igraonice od petka u 17 časova do ponedeljka u pet ujutru neće raditi. Takođe, i frizerski i kozmetički saloni i saloni za negu lepote. Isto se odnosi i na teretane, fitnes centre, bazene, spa centre, balone za fudbal, košarku, tenis… Od 5 ujutru do 17 časova.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci… kako radnim danima, tako i vikendom, radiće do 21 čas.

Apoteke i benzinske pumpe radiće non stop, uključujući i vikend, kao i ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge.

Sportski objekti se mogu koristiti i vikendom za treninge i održavanje isključivo registrovanih takmičenja u nadležnosti nacionalnih sportskih saveza.

Bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije moći će rade radnim danima, kao i subotom i nedeljom, do 17 časova.

Servisi bele tehnike, tehničkih servisa, krojači, obućari i staklorezačke radnje radnim danima biće otvoreni do 21 čas, a subotom do 17 časova.

Pijace će raditi u danima vikenda od šest časova ujutru do 15 časova.

Podeli
Updated: децембар 4, 2020 — 4:34 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *