ŠEF POLICIJE osumnjičen za pljačku sefa i nestanak skoro 90.000 evra

Protiv G. M, penzionisanog operativca MUP Srbije i nekadašnjeg šefa Odseka za suzbijanje otmica, iznuda i ucena u beogradskoj policiji, Sektor unutrašnje kontrole je podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je iz sefa u Drugom odeljenju uzeo 88.700 evra, oduzetih u toku pretkrivičnih postupaka.

Nestanak veće devizne sume iz sefa u Odeljenju za suzbijanje imovinskih delikata, u okviru koga je i Odsek za suzbijanje otmica, ucena i iznuda, otkriven je pre nepunih godinu dana. Taj novac je inače, bio oduzet od osumnjičenih prilikom hapšenja.

Kako samo nekoliko zaposlenih, tačnije šefova odeljenja i odseka imaju ključeve od sefa, odmah je obavešten SUK. Razgovarano je sa svim onima koji su imali ključeve iz sefa iz koga su nestale pare.

Prema saznanjima Direktno.rs, interesantno je da je G. M. kolegama iz SUK-a, ispričao da je ključ od sefa izgubio, a odbio je da ode i na poligrafsko ispitivanje.

U narednom periodu SUK je protiv G. M, redovnim putem, podneo krivičnu prijavu zbog nestanka novca, a sumnjiči ga za zloupotrebu službenog položaja.

Osumnjičeni za moglo bi se reći krađu novca iz metalne kase u zgradi PU za grad Beograd, godinama je bio šef jednog od odseka u Drugom odeljenju. Svojevremeno je nagrađivan zbog rasvetljavanja otmica i hapšenja kidnapera.

Inače, prilikom kontrole sadržaja sefa u Drugom odeljenju, nađene su na hiljade maraka oduzetih pre 20-tak godina, pre uvođenja zajedničke evropske monete, sa sve urednim potvrdama o oduzetom novcu, ali ne i evri, „sveže“ oduzeti od osumnjičenih prilikom hapšenja.

Podeli
Updated: 2 фебруара, 2021 — 12:57 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *