SERGEJ RAZJURIO ČANKOVE AUTONOMAŠE: Čanak je lažna opozicija

Nakon reči koje je uputio „lažnim opozicionarima Čanku, Čedi i Ljajiću“, pristalice LSV i Vojvođanske partije (koji su svaki put na protestu sa zastavama Vojvodine), demonstrativno su napustile skup. „A kada ih srušimo sa vlasti slede i lustracija i kastracija i ispitivanje porekla imovine“, dodao je Trifunović.

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je na protestu „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „zmaj od papira“ i da građani treba da postanu svesni da on može da „padne“ za 48 sati, ukoliko ih dovoljno izdađe na ulice.

„Aleksandar Vučić nema sistem, on je zmaj od papira, on nema policiju, nema vojsku ima možda jedino privatnu. U 48 sati on može da padne, samo treba da budemo svesni sa kim imamo posla“, rekao je Trifunović. On je kazao da je za to da glasanje na izborima bude obavezno, jer danas 25 odsto Vučićevih glasača drži celu Srbiju u šaci.

„Ovi su ubili dostojanstvo svakog čoveka, ova kriminalna struktura je uništila sistem, mi imamo ministra zdravlja koji se svađa sa bolesnom devojčicom, to nema nigde na svetu“, rekao je Trifunović.

Loading...

On je kazao da je ušao u poltiku kako bi privukao onih 45 odsto građana koji spavaju.

„A kada ih srušimo sa vlasti slede i lustracija i kastracija i ispitivanje porekla imovine“, dodao je on.

Trifunović je kazao i da se „ovih dana priča“ o odcepljenu Vojvodine i rekao da je za „sprovodioca“ tog plana odabran lider LSV Nenad Čanak o kojem je izgovorio niz teških reči.

Prema njegovim rečima, predviđeno je da Čanak „na kamionu sa okupacionom vojskom“ uđe u Novi Sad i poručio Novosađanima da to ne smeju da dozvole, jer je Novi Sad „srpska Atina“ i grad u kojem u miru i toleranciji živi veliki broj nacija.

On je Čanka, lidera SDPS Rasima Ljajića i lidera LDP Čedomira Jovanovića nazvao lažnim opozicionarima koji su veći problem nego što je to Aleksandar Vučić.

Nakon reči koje je Sergej uputio Čanku, pristalice LSV i Vojvođanske partije koji su kao i svakog prethodnog puta bili na protestu i nosili zastave Vojvodine, demonstrativno su napustili skup.

On je dodao da za nedela aktuelnog režima ne postoji opravdanje. „Sudiće im istorija, a dragi gradjani istoriju pišemo mi“, kazao je on.

Nakon održanih govora više hiljada građana krenulo je u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama. Njima se priključilo više stotina studenata koji su došli iz kampusa Novosadskog univerziteta.

Demonstranti su uzvikivali „Bando, napredna!“, „Vučiću odlazi!“, „Ostavke!“.

Okupljeni su nosili zastave Srbije i Vojvodine kao i transparente na kojima piše „Kosovo je srce Srbije“, „Vojvodina, moja domovina“, „Ako prodate Kosovo prodali ste i Vojvodinu“, „Vojsko, policijo, zaustavite izdaju, branite Ustav, stanite uz narod!“.

Podeli
Updated: 2 марта, 2019 — 6:06 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.