ŠERPE I NAROD POBEDILI? Preispitivana odluka o ZABRANI za Prvi maj!

Koordinacioni sastanak predsednika i Vlade Srbije u vezi sa situacijom oko epidemije koronavirusa održan je jutros.

Kako saznajemo, predstavnici Vlade na sastanku su izrazili zabrinutost zbog nezadovoljstva jednog dela građana merama koje država sprovodi, kao i bojazan da li će se poštovati zabrana kretanja za prvomajske praznike.

Kao što je poznato, lekari iz Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa apsolutno su protiv ukidanja policijskog časa za Prvi maj i intenzivnog popuštanja mera.

Prema rečima našeg izvora, predsednik Aleksandar Vučić na sastanku je rekao da je spreman da svi zajedno razmisle o preispitivanju odluke o zabrani kretanja.

– Ne razumem da ne možete da izdržite pritisak za sprovođenje mera protiv korone, i ako mislite da treba da rizikujemo zdravlje građana, spreman sam da o tome razmislimo.

Ali, moramo da uvažimo i glas građana koji pristojno i u tišini vode računa o sebi i drugima, i aplaudiraju doktorima. Nagledao sam se raznih pokušaja protesta i politikanstva. Mi ćemo se politikom baviti kada građani budu bezbedni – mirnim glasom rekao je predsednik Vučić.

Kako saznajemo, za sutra je dogovoren novi sastanak koordinacionog štaba, na kome će pored predsednika i Vlade Srbije učestvovati i lekari.

Podeli
Updated: април 27, 2020 — 9:59 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *